Op Johannes Bosco hebben we drie tweejarige brugklassen.


In de mavo-Xtra bieden we elke leerling de mogelijkheid zich te ontwikkelen op een manier die het beste bij hem of haar past. De mavo-Xtra is een combinatie van een theoretische en een praktische leerroute voor kinderen met een tl/ha-, tl- of kb/tl -advies.

Meer informatie voor groep 8-leerlingen is hier te lezen.


De ontdekkende leerweg (OL) is sinds drie jaar op Johannes Bosco een groot succes; een onderwijsconcept dat we blijven uitbouwen. In deze klassen ligt ‘de regie’ meer bij de leerling en neemt de docent een begeleidende en coachende rol aan. Deze manier van leren sluit aan op de manier van werken binnen het primair onderwijs. In de OL kunnen kinderen met een ‘breed’ -advies van tl/ha t/m bb geplaatst worden.

Meer informatie voor groep 8-leerlingen is hier te lezen.

Ook de beroepsgerichte leerwegen kader en basis zijn vernieuwd. In onze beroepsgerichte leerwegen combineren we praktijk met theorie. Volgend schooljaar kun je al vanaf de brugklas met onderdelen van de beroepsgerichte programma’s als Techniek, Zorg & Welzijn of Dienstverlening & Producten starten. In onze praktijklokalen vind je naast de klassieke technieken, de nieuwste technische snufjes als 3D-printen, lasertechniek en robotica. Een prachtopleiding voor leerlingen met een kb-, bb/kb- of bb-advies.
In de beroepsgerichte leerwegen hebben we 2 verschillende brugklassen:

  • De bb/kb-brugklas
    In de bb/kb-brugklas worden leerlingen geplaatst met een kb, bb/kb-advies en met een bb-advies.
  • De bb-brugklas
    De basisberoepsgerichte brugklas is bestemd voor leerlingen met een bb-advies met extra ondersteuningsbehoefte. De klassen bestaan uit kleine groepen, waardoor er meer tijd is voor extra ondersteuning.

Meer informatie voor groep 8-leerlingen is hier te lezen.