Beroepsgerichte leerweg

Met een kb/tl-, bb/kb-, of bb-advies kun je op Johannes Bosco alle kanten op. Als je kiest voor een beroepsgerichte leerweg leer je vooral in de praktijk. Denken en doen zijn hier allebei even belangrijk. Wat staat jou op de beroepsgerichte leerweg allemaal te wachten?

Trinitas 2021 JB_52

Het leuke aan een vmbo-opleiding is dat je zowel leert in theorie als praktijk. Bij de ene vmbo-richting volg je vooral praktijkles. Bij de andere ligt de nadruk op theorie. Als je kiest voor een beroepsgerichte leerweg, leer je vooral door te doen. Meer dan de helft van je schooltijd, breng je door in de praktijklokalen. De rest van de tijd leer je de theorie om de praktijk nog beter te begrijpen.

De brugperiode van de beroepsgerichte leerweg duurt 2 jaar. Zo kom je erachter welke vakken jij leuk vindt en waar je goed in bent. De docenten leren je kennen en ze krijgen een beeld van wat je kan en wat je wilt.

Trinitas 2021 JB_18

Welke richting past bij jou?
Aan het eind van de tweede klas ga je opnieuw je koers bepalen en kies je een examenprofiel en een niveau.  Zowel de basisberoeps – als de kaderberoepsopleidingen zijn behoorlijk praktisch. Zie jij jezelf later lekker aan het werk als een echte vakman? Dan zit je hier goed. Voor je naar de derde klas gaat, kies je ook een examenprofiel. Misschien heb jij je toekomst al helemaal uitgestippeld en weet je precies wat je wilt. Twijfel je nog? Je mentor en je ouders denken met je mee.

Dit zijn de profielen waaruit je kunt kiezen:

  • Bouwen, Wonen, Interieur (BWI)
  • Produceren, Installeren, Energie (PIE)
  • Zorg & Welzijn (Z&W)
  • Dienstverlening en producten (D&P)

Lees verder voor alle doorstroomroutes.

 

Lees verder
Trinitas 2021 JB_33

Bovenbouw
Zo! Je hebt je profiel gekozen. In de bovenbouw ga je aan de slag met de profielvakken. Daarnaast kies je 4 keuzevakken, die aansluiten op jouw profiel. Je hebt volop keus uit allerlei interessante vakken op het gebied van techniek, verzorging  of ondernemen. Dit is je kans om te doen wat jij graag wilt! Naast de profiel- en keuzevakken volg je ook theorievakken, zoals Nederlands, Engels en wiskunde.

Lees verder in een schema met alle profiel- en keuzevakken.

Lees verder
Trinitas 2021 JB_62

Op naar het eindexamen
De tijd vliegt! Voor je het weet zit je in de vierde klas. Aan het eind van dit jaar doe je examen in 7 vakken. Intussen denk je na over je toekomst. Ga je hierna naar het mbo? Of wil je een stapje hogerop en doe je nog een jaartje kb of tl? Als nog twijfelt en wel wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen, kun je altijd terecht bij je mentor, de decaan of een andere docent.

facebook_1570044463453

Diploma gehaald!

Je felbegeerde papiertje heb je binnen. Jij bent klaar voor een volgende stap. Het is tijd om afscheid te nemen van het Trinitas College. De school waar 4 jaar geleden alles groot, nieuw en spannend was, is nu net zo vertrouwd als de basisschool van vroeger.

Voordat je vertrekt vieren we natuurlijk samen dat jij bent geslaagd. Misschien blijf je nog even op Johannes Bosco om te stapelen. Als je verdergaat naar het mbo, houden we graag contact met je. Wat heeft je opleiding op het Trinitas College je opgeleverd voor je vervolgopleiding? We willen dat graag weten, zodat wij het allerbeste onderwijs blijven bieden.

Lees verder welke diploma op JB behaald kan worden.

Lees verder