Onze opleidingen

Hoe wil je leren? Met jouw havo- of vwo-advies kun je op Han Fortmann verschillende kanten op. In een notendop zijn dit de mogelijkheden:

foto 2 hv meisje

Havo
Na de havo/vwo-brugklas, kun je kiezen voor havo. Na in totaal 5 jaar ben je klaar voor het hbo (hoger beroepsonderwijs). Leren gaat je goed af. De kennis en vaardigheden die je opdoet kun je direct toepassen in de beroepspraktijk. Wil je meer? Dan kun je doorstromen naar klas 5 van het atheneum.

Lees verder
foto 2 Frans leerlingen

ONS-klas
Met een havo- of een vwo-advies kun je ook kiezen voor de ONS-klas. De letters ONS staan voor Onderwijs Nieuwe Stijl. In de ONS-klas volg je enkele vakken in projectvorm. Ook word je in de ONS-klas met behulp van leerdoelen beoordeeld. Je leert supergoed samenwerken en leert intussen op je eigen niveau. Nog een voordeel: de brugperiode duurt niet 1 maar 2 jaar.

Lees verder
foto 1 wiskunde jongens

Atheneum
Na de havo/vwo-brugklas kun je doorstromen naar het atheneum. Je bereid je voor op een wetenschappelijke studie aan de universiteit. Op het atheneum heb je een uitgebreid vakkenpakket met veel keuzevrijheid. Je hebt alle ruimte om jouw creatieve, sportieve, technische of talige kant extra te ontwikkelen.

 

Lees verder
foto 4 gymnasium

Gymnasium
Hier kun je terecht met een vwo-advies. Leren vind je leuk en je doet graag iets extra’s. Bovendien vind je taal en cultuur interessant. In dat geval kun je kiezen voor gymnasium. Naast de 14 vakken krijg je Grieks en Latijn. Het leuke is dat we ook projectmatig werken, waardoor je deze vakken met andere vakken combineert.

Lees verder
foto 1 AK leerlingen met docent

Tweetalig onderwijs (tto)
Hier kun je terecht met een vwo-advies. Een taal leer je pas echt goed als je die dagelijks gebruikt. Kies je voor tto, dan volg je ongeveer de helft van de vakken helemaal in het Engels. Ben je bereid om een stapje extra te zetten en wil je Engels spreken op topniveau? Dan is tto iets voor jou!

Lees verder