Onze opleidingen

Hoe wil je leren? Met jouw mavo/havo-, havo- of vwo-advies kun je op het Han Fortmann verschillende kanten op. In een notendop zijn dit de mogelijkheden:

HF_14

Havo
Na de mavo/havo- of havo/vwo-brugklas, kun je kiezen voor de havo. Na in totaal 5 jaar ben je klaar voor het hbo (hoger beroepsonderwijs). Leren gaat je goed af. De kennis en vaardigheden die je opdoet kun je direct toepassen in de beroepspraktijk. Wil je meer? Dan kun je doorstromen naar klas 5 van het atheneum.

Lees verder
HF_54

Vwo
Na de havo/vwo- of atheneum-/gymnasium-brugklas kun je doorstromen naar het vwo. Je bereidt je voor op een wetenschappelijke studie aan de universiteit. Op het vwo heb je een uitgebreid vakkenpakket met veel keuzevrijheid. Je hebt alle ruimte om jouw creatieve, sportieve, technische of talige kant extra te ontwikkelen.

 

Lees verder
HF_26

Gymnasium
Als je leren leuk vindt, je graag iets extra’s doet en taal en cultuur je interesseert, kun je kiezen voor een specifieke vwo-opleiding, het gymnasium. Naast de 14 vakken krijg je Grieks en Latijn. Het leuke is dat we ook projectmatig werken, waardoor je deze vakken met andere vakken combineert.

Lees verder
HF_42

Tweetalig onderwijs (tto)
Hier kun je terecht met een havo- of vwo-advies. Een taal leer je pas echt goed als je die dagelijks gebruikt. Kies je voor tto, dan volg je ongeveer de helft van de vakken helemaal in het Engels. Ben je bereid om een stapje extra te zetten en wil je Engels leren spreken op topniveau? Dan is tto iets voor jou!

Lees verder