Nieuws

Kookproject klas 2

De afgelopen periode hebben de leerlingen van klas 2 laten zien dat er veel culinair talent is op het Han Fortmann. In het kader van het thema gezonde voeding bij het vak Biologie moesten de leerlingen thuis een gezond drie-gangen diner bereiden. De leerlingen hebben super goed hun best gedaan! Er waren veel heerlijke en… Read more »

Lees verder

Gymnasium 5 in Rome (5)

Onze leerlingen van gymasium 5 zijn op uitwisseling in Rome. Iedere dag houden zij een verslag bij van de reis. Vandaag dag 6.Vandaag stond het Vaticaan op het programma. Rond half 10 waren we daar aangekomen na heel wat gedoe met de bus. In het museum kregen we een rondleiding over alles wat we konden… Read more »

Lees verder

Laatste nieuws uit Milaan

Gisteren heeft de groep Milaan Vanoni een bezoekje gebracht aan een zonnig Verona. Onze leerlingen hebben, onder leiding van een gids, het Castel Vecchio en de Arena bezocht, en het beroemde balkon Romeo e Giulietta mogen bewonderen. Tot slot van deze dag hebben ze samen pizza gegeten. Vanavond vertrekt de groep weer naar huis. De… Read more »

Lees verder

Noodtoestand in Venetië houdt uitwisseling vwo 5 niet tegen

De Italiaanse stad Venetië heeft al weken te kampen met de gevolgen van hoge waterstanden. Hele straten en pleinen staan regelmatig urenlang onder water en bewoners en toeristen moeten zich daardoor noodgedwongen verplaatsen via inderhaast neergelegde houten plankieren. Dinsdagavond bereikte de waterstand zelfs een recordhoogte met als gevolg dat het  beroemde San Marcoplein maar liefst… Read more »

Lees verder

Gymnasium 5 in Rome (4)

Onze leerlingen van gymasium 5 zijn op uitwisseling in Rome. Iedere dag houden zij een verslag bij van de reis. Vandaag dag 4 In de ochtend begonnen wij met een bezoekje aan het Colosseum en de boog van Constantijn. Daar hebben wij binnen rondgekeken en dit mooie gebouw bewonderd. Hierna zijn wij langs het Palatijn… Read more »

Lees verder