Over Han Fortmann

Wat kunnen we je allemaal vertellen over de locatie Han Fortmann?

foto 3 schoolplein meisjes

Wij zijn het Han Fortmann, een goed georganiseerde school waar jij jezelf mag zijn en kan zijn. We zijn er voor onze leerlingen en onder begeleiding van onze betrokken docenten werken we aan jouw toekomstdromen. Je leert hoe je op jouw manier je eigen talenten kunt ontwikkelen. We staan voor goede lessen van hoge kwaliteit. Bovendien valt er wat te kiezen op onze school; jij bepaalt onder andere welke keuzevakken je volgt.

Mooie schoolresultaten waar je trots op kunt zijn, daar gaan we voor op het Han Fortmann. En dat lukt nog beter als je je thuis voelt. Samen werken we aan een fijne sfeer in de klas. Onze docenten helpen je graag en leren je goed kennen. Na vijf of zes jaar ben je klaar voor jouw volgende stap: met een diploma op zak, een flinke dosis zelfvertrouwen, waardevolle kennis én mooie herinneringen aan het Han Fortmann, ga jij je toekomst tegemoet!

foto 2 tekenen

Op de locatie Han Fortmann geven wij les op havo/vwo-niveau. Ons schoolgebouw bestaat uit twee vleugels en twee aparte aula’s, daardoor kom je vooral leerlingen van je eigen leeftijd tegen. De school voelt klein en vertrouwd en je ziet veel bekende gezichten. Hou jij van sporten? Mooi! Bij de school zijn grote sportvelden en een sportcomplex, die we gebruiken tijdens de gym. Verder hebben we vaklokalen met alles erop en eraan en een moderne mediatheek. Tijdens de lessen werk je regelmatig op je notebook met digitale lesmethodes.

foto 2 buiten groepje jongens

Nieuwe klasgenoten
Een leuke en gezellige klas waar je nieuwe vrienden kunt maken. Dat willen we natuurlijk allemaal op een nieuwe school. Misschien ken je nog een paar leerlingen van je basisschool, maar één ding is zeker: je leert een heleboel nieuwe klasgenoten kennen. Aan het begin van het schooljaar staan leuke kennismakingsactiviteiten gepland, waardoor je je klas steeds beter leert kennen.

Jouw klas, een hechte club
Klassenuitjes, schoolfeesten, excursies: er staan allerlei activiteiten op het programma. Ook heb je in de brugklas extra veel mentorlessen. Tijdens deze lessen bespreken we dan hoe het gaat op school en in de klas. Met z’n allen werken we aan een supersterk groepsgevoel in de klas!

foto 4 muziek jongens

Jouw talent telt!
De een kan geweldig tekenen, de ander heeft een talenknobbel of vindt techniek zo logisch als wat. Iedereen heeft talent! Bij ons op school kom je erachter waar jij goed in bent en waar jouw interesse ligt. Talent is als een zaadje: je moet het aandacht geven om het te laten groeien. Dat betekent dus: leren, proberen en oefenen. Dat hoef je natuurlijk niet helemaal op eigen houtje te doen. Je mentor en de vakdocenten zijn er om je te helpen.

Jij kiest
School is nog leuker als je kunt doen waar je goed in bent en wat je interessant vindt. Daarom kun je in de loop van je studie kiezen uit allerlei keuzevakken. Maak je graag muziek, hou je van tekenen, ben je geïnteresseerd in filosofie, wil je je verdiepen in nieuwe technologie of krijg je van sporten geen genoeg? Jij mag het zeggen, keuze genoeg!

foto 1 Frans leerling docent

Leren leren
Bij ons heb je verschillende vakken, waarvoor je huiswerk en toetsen krijgt. Dat is aan het begin soms wel even wennen, omdat het anders gaat dan je op de basisschool gewend was. Het is aan jou om te zorgen dat je alles op tijd af hebt en genoeg leert. Hoe pak je dat slim aan? Tijdens de mentorlessen gaan we daarmee aan de slag.

Je mentor staat altijd voor je klaar om je te helpen met plannen. Ook je ouders worden betrokken bij jouw leerproces. Eens per jaar voer je een gesprek met je mentor en je ouders. Een trialoog noemen we dat. Hoe gaat het op school? Wat heb jij nodig om nog beter te kunnen leren? Jij mag de gespreksleider zijn.

Werken aan zelfvertrouwen
De meeste leerlingen twijfelen weleens aan zichzelf. Kan ik dat wel? Doe ik het wel goed genoeg? ‘Ja, jij kunt het!’ Zelfverzekerd zijn is belangrijk en fijn. Fouten maken mag, sterker nog: daar leer je van! Als je bij ons in de brugklas start, volg je een workshop over de groeimindset. Tijdens deze workshop leer je wat je kunt doen als je tegen de volgende vragen aanloopt: Wat doe je als het even tegenzit op school? Hoe kun je positief denken over jezelf? Ook je ouders kunnen deze workshop volgen, zodat ook zij jou op een positieve manier kunnen helpen bij je schoolwerk.

foto 3 AK leerlingen

Hallo wereld!
Binnen de vier muren van onze school leren we veel, maar daarbuiten gebeurt het! Als je meer wilt leren over de wereld en de samenleving, moet je er middenin staan. Daarom staan er allerlei maatschappelijke projecten op het programma, die je buiten de school uitvoert. Zo helpen we de buurt schoon houden door in de brugklas afval op te ruimen. Je gaat in de bovenbouw op snuffelstage bij bedrijven in de buurt. Ook praten we veel over wat er in de wereld gebeurt en hoe je op een goede manier onderdeel bent van de samenleving.

Kennismaken met andere culturen en landen doen we op allerlei manieren. We hebben een uitgebreid talenprogramma en we hebben uitwisselingsprogramma’s met verschillende partnerscholen en stedenreizen. Als je over een paar jaar het Trinitas gedag zegt, ben je klaar om jezelf te redden in de maatschappij en de rest van de wereld!