Mavo, havo, atheneum of gymnasium

Heb je een tl/havo- of havo/vwo-advies? Dan kom je op het Han Fortmann in een mavo/havo-, havo/vwo- of vwo- (atheneum/gymnasium) brugklas. Wat staat jou bij ons op school allemaal te wachten?

Trinitas 2021 HF_54

Welke richting past bij jou?
Omdat alles nieuw is, nemen we twee jaar de tijd om te kijken welke richting het beste past bij jou. Wordt het havo, atheneum of gymnasium? Of ligt voor jou de juiste leerroute op het vmbo en ga je daar de lessen volgen? Samen met je ouders en je mentor bespreken jullie het advies. Op naar het volgende leerjaar!
Het kan ook zijn dat na een jaar al blijkt dat een ander niveau beter bij je past. Een voorbeeld hiervan kan zijn een overstap van de mavo/havo naar de havo/vwo-klas. In dat geval kijken we of een eerdere overstap mogelijk is.

Trinitas 2021 HF_25a

Zo kies je je eindexamenprofiel

Aan het eind van de derde klas sta je opnieuw voor een belangrijke keuze. Dat is het moment dat je een examenprofiel kiest. Het is dan handig als je al een beetje weet welke opleiding je na de middelbare school zou willen doen. Heb je nog geen idee? Of twijfel je aan je keuze? De decanen en mentoren staan voor je klaar om je te begeleiden.

Om je te helpen bij het kiezen van een profiel krijg je:

  • klassikale voorlichting;
  • voorlichtingsavonden voor jou en je ouders;
  • keuzebegeleidingslessen;
  • persoonlijke gesprekken met de decaan en/of je mentor.

Dit zijn de profielen waaruit je kunt kiezen:

  • Cultuur & Maatschappij;
  • Economie & Maatschappij;
  • Natuur & Gezondheid;
  • Natuur & Techniek.

Bovenbouw
Hè, hè, de kogel is door de kerk: je hebt je profiel gekozen. In de bovenbouw besteed je veel tijd aan je profielvakken. Daarnaast heb je enkele algemene vakken én je kiest de vakken die je graag wilt volgen. Het leuke van het Han Fortmann is dat we een zeer uitgebreid programma aan keuzevakken hebben. Waar ga jij voor? Creatief, sportief, technisch of exact? In minimaal een van jouw keuzevakken doe je eindexamen.

Op naar het eindexamen
De tijd vliegt! Voor je het weet zit je in de 4de of 5de klas en ga je nadenken over je toekomst. Welke opleiding of studie wil je gaan doen? De decaan is er voor je om je te begeleiden bij het maken van die belangrijke keuzes. Je doet beroepskeuzetesten, gaat naar voorlichtingsdagen, loopt mee op hogescholen en/of universiteiten en volgt studiekeuze-workshops. En als je het dan nog niet (zeker) weet, staat de deur van de decaan, docent of mentor altijd voor je open!

Diploma in the pocket!
Je felbegeerde papiertje heb je binnen. Je bent klaar voor een volgende stap. Het is tijd om afscheid te nemen van Han Fortmann. De school waar 5 of 6 jaar geleden alles groot, nieuw en spannend was, is nu net zo vertrouwd als de basisschool van vroeger.

Voordat je vertrekt vieren we natuurlijk samen dat je bent geslaagd. En als je straks verdergaat, houden we graag contact met je. Wat heeft je opleiding op het Han Fortmann je opgeleverd voor je vervolgopleiding? We willen dat graag weten, zodat wij het allerbeste onderwijs kunnen blijven bieden.