Havo/vwo

Heb je een havo- óf vwo-advies? Dan kom je op Han Fortmann in een havo/vwo-klas. Na het eerste jaar ga je verder met havo, atheneum of gymnasium. Wat staat jou bij ons op school allemaal te wachten?

foto 2 muziek jongens

De brugperiode van havo/vwo duurt 1 jaar. In dat jaar volg je 14 verschillende vakken. Zo kom je erachter welke vakken je leuk vindt en waar je goed in bent. De docenten leren jou kennen. Ze krijgen een beeld van jouw capaciteiten en motivatie op school.

Welke richting past bij jou?
Halverwege het tweede semester krijg je een advies. Wordt het havo of atheneum? Ga je voor het gymnasium, of past havo of atheneum het beste bij jou? Samen met je ouders en je mentor bespreken jullie dit advies. Op naar de tweede!

foto 2 AK leerlingen

Zo kies je je eindexamenprofiel

Aan het eind van de derde klas sta je opnieuw voor een belangrijke keuze. Dat is het moment dat je een examenprofiel kiest. Het is dan handig als je al een beetje weet welke opleiding je na de middelbare school zou willen doen. Heb je nog geen idee? Of twijfel je aan je keuze? De decanen en mentoren staan voor je klaar om je te begeleiden.

Om je te helpen bij het kiezen van een profiel krijg je:

  • klassikale voorlichting;
  • voorlichtingsavonden voor jou en je ouders;
  • keuzebegeleidingslessen;
  • persoonlijke gesprekken met de decaan en/of je mentor.

Dit zijn de profielen waaruit je kunt kiezen:

  • Cultuur & Maatschappij;
  • Economie & Maatschappij;
  • Natuur & Gezondheid;
  • Natuur & Techniek.
foto trappenhuis

Bovenbouw
Hè, hè, de kogel is door de kerk: je hebt je profiel gekozen. In de bovenbouw besteed je veel tijd aan je profielvakken. Daarnaast heb je enkele algemene vakken én je kiest de vakken die je graag wilt volgen. Het leuke van Han Fortmann is dat we een zeer uitgebreid programma aan keuzevakken hebben. Waar ga jij voor? Creatief, sportief, technisch of exact? In minimaal een van jouw keuzevakken doe je eindexamen.

facebook_1570044463453

Op naar het eindexamen
De tijd vliegt! Voor je het weet zit je in de 4de of 5de klas en ga je nadenken over je toekomst. Welke opleiding of studie wil je gaan doen? De decaan is er voor je om je te begeleiden bij het maken van die belangrijke keuzes. Je doet beroepskeuzetesten, gaat naar voorlichtingsdagen, loopt mee op hogescholen en/of universiteiten en volgt studiekeuze-workshops. En als je het dan nog niet (zeker) weet, staat de deur van de decaan, docent of mentor altijd voor je open!

Diploma in the pocket!
Je felbegeerde papiertje heb je binnen. Je bent klaar voor een volgende stap. Het is tijd om afscheid te nemen van Han Fortmann. De school waar 5 of 6 jaar geleden alles groot, nieuw en spannend was, is nu net zo vertrouwd als de basisschool van vroeger.

Voordat je vertrekt vieren we natuurlijk samen dat je bent geslaagd. En als je straks verdergaat, houden we graag contact met je. Wat heeft je opleiding op Han Fortmann je opgeleverd voor je vervolgopleiding? We willen dat graag weten, zodat wij het allerbeste onderwijs blijven bieden.