Nieuws

Johannes Bosco

Nieuw leerplein ontdekkende leerweg

Vanaf komend schooljaar krijg je als leerling van de ontdekkende leerweg (OL) les op een prachtig nieuw ingericht leerplein. Het ontwerp is gereed en binnenkort gaan we met de verbouwing starten. Dit betekent dat, als jij kiest voor de ontdekkende leerweg, je na de zomervakantie start op een gloed nieuw OL-leerplein. Bekijk het prachtige ontwerp!… Read more »

Lees verder
Johannes Bosco

Techniekonderwijs; Hololens 2

Woensdag 13 januari 2021 hebben wij als eerste school in de regio de Microsoft HoloLens 2 in ontvangst mogen nemen. Een fantastische aanvulling voor het techniekonderwijs van het Trinitas College! Met de HoloLens 2 kunnen de leerlingen hun 2D tekeningen omzetten in 3D hologrammen die de leerling dan op ware grootte voor zich zien. Door… Read more »

Lees verder
Johannes Bosco

Niet omgaan met verschillen, maar uitgaan van verschillen!

Het onderwijs op afstand is voor bijna alle leerlingen in Nederland minder fijn dan gewoon op school leren, met vriendjes en vriendinnetjes om je heen en de juf of meester binnen handbereik. Dat merken we ook op JB met onze eigen leerlingen. Toch denken wij dat het steeds maar weer benadrukken van mogelijke achterstanden voor… Read more »

Lees verder
Johannes Bosco

Livestream groep 8 ouderinformatieavond

Groot succes livestream groep 8 ouderinformatieavond. Op 19 januari hebben zo’n 120 groep 8 ouders onze livestream thuis gevolgd. Door de coronasituatie is alles anders dan anders. Toch moeten de groep 8 leerlingen tussen nu en 2 maart een definitieve keuze maken naar welke middelbare school ze volgend jaar gaan. Om ouders en hun zoon… Read more »

Lees verder
Johannes Bosco

Podcast Techniek Onderwijs

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het VMBO. Op JB hebben wij een prachtig techniek plein waar je allerlei soorten techniek onderwijs kan volgen. Als je in de onderbouw zit volg je via de vmbo carrousels, lessen in het techlab. Leerlingen van de basisschool kunnen hier ook lessen komen volgen. Er is zelfs een podcast… Read more »

Lees verder