Mavo-Xtra

In de nieuwe Mavo-Xtra bieden we elke leerling de mogelijkheid zich te ontwikkelen op een manier die het beste bij hem of haar past. De mavo-Xtra is een combinatie van een theoretische en een praktische leerroute voor kinderen met een tl/ha-, tl- of kb/tl -advies.

Trinitas 2021 JB_17

De mavo-Xtra is de meest theoretische variant van het vmbo. Je leert dus vooral uit boeken en met (digitale) lesmethodes.

De brugperiode van de mavo-Xtra duurt 2 jaar. Zo kom je erachter welke vakken jij leuk vindt en waar je goed in bent. De docenten leren je kennen. Ze krijgen een beeld van jouw capaciteiten en motivatie. Je hebt 2 jaar de tijd om te laten zien welke vervolgleerroute het beste bij je past, want je gaat het eerste jaar altijd over naar het tweede leerjaar.

Lees verder voor alle doorstroomroutes.

Lees verder

Welke richting past bij jou?

In de loop van het 2e brugklasjaar ga je nadenken welke richting je volgend jaar opgaat. Er zijn drie opties: je gaat naar mavo 3 of kader 3 op JB of naar havo 3 op Han Fortmann. Welke richting past het beste bij jou? Je mentor en ouders denken met je mee bij het maken van de keuze.

Mavo 3 en 4

Als je de mavoroute blijft volgen dan moet je in de bovenbouw een examenprofiel kiezen. Zoals je van ons gewend bent, helpen we je daarbij. Samen met je ouders.

Dit zijn de profielen waaruit je in de mavo uit kunt kiezen:

  • Economie
  • Techniek
  • Zorg & Welzijn

Je gaat dan aan de slag met je profielvakken, bijbehorende theorievakken en een praktijkgebonden profielvak.  Je kun ook nog aanvullende theorievakken (Frans, Duits, Biologie, Natuurkunde, scheikunde) kiezen. Je hebt ook de mogelijkheid om al of niet een talentvak (tekenen, handvaardigheid, muziek of sport) te kiezen. Veel keuze dus!

Lees verder in een schema met alle theorie-, profiel- en keuzevakken.

Lees verder
Trinitas 2021 JB_59 - home TC JB a

Op naar het eindexamen
De tijd vliegt! Voor je het weet zit je in de 4de klas. Veel verplichte vakken zijn nu een keuzevak geworden. Aan het eind van dit jaar doe je examen in 7 vakken. Intussen denk je na over je toekomst. Ga je hierna naar het mbo? Of wil je een stapje hogerop en kies je voor de havo? Als je nog twijfelt en wel wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen, kun je altijd terecht bij je mentor, de decaan of een andere docent.

facebook_1570044463453

Diploma binnen
Je felbegeerde papiertje heb je op zak. Jij bent klaar voor een volgende stap. Het is tijd om afscheid te nemen van het Trinitas College. De school waar 4 jaar geleden alles groot, nieuw en spannend was, is nu net zo vertrouwd als de basisschool van vroeger.

Voordat je vertrekt, vieren we natuurlijk samen dat jij bent geslaagd. Misschien blijf je nog even op het Trinitas College en ga je naar havo 4. Ook als je verdergaat naar het mbo, houden we graag contact met je. Wat heeft je opleiding op het Trinitas College je opgeleverd voor je vervolgopleiding? We willen dat graag weten, zodat wij het allerbeste onderwijs blijven bieden.

Lees verder welke diploma op JB behaald kan worden.

Lees verder