Ontdekkende Leerweg

Welk vmbo-advies je ook hebt, je kunt altijd kiezen voor de Ontdekkende leerweg. In deze leerweg gaan veel dingen nog zoals op de basisschool. Je hebt maar een paar docenten en iedere docent geeft meerdere vakken. Je leert op jouw manier en door te ontdekken.

Ontdekkende leerweg

Ontdekkende leerweg
Je kunt altijd kiezen voor de ontdekkende leerweg. Of je nu een tl/havo, tl, kb/tl, bb/kb of bb advies hebt, het maakt niet uit. Het is vooral belangrijk dat je nieuwsgierig bent en graag leert. Want zoals de naam al zegt: je leert hier door zelf te ontdekken. Ben jij van nature initiatiefrijk en geïnteresseerd? Dan is de kans groot dat jij deze leerweg met veel plezier doet.

JB_48 1200x800 ol

Kenmerken van de ontdekkende leerweg

De ontdekkende leerweg heeft een klein onderwijsteam met docenten, die de leerling goed (leren) kennen. Dat betekent persoonlijke aandacht en interesse. Er wordt gewerkt vanuit een leerplein waarin de meeste lessen worden gegeven, zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Voor techniek, beeldende vorming, lichamelijke opvoeding en muziek  ga je naar een andere ruimte. Je werkt in thema’s van zes weken. Het vak mens & wereld is vakoverstijgend en buiten-leren hoort hierbij. Dat betekent dat je eropuit gaat in de omgeving en leert door te ervaren.

JB_35 1200x951 ol

Word wereldwijs

Bij de ontdekkende leerweg werk je aan projecten die te maken hebben met de wereld en de samenleving. Door het themaonderwijs doe je automatisch veel maatschappelijke ervaring op. Je leert jezelf goed kennen.

Trinitas 2021 JB_14

Leerplein ontdekkende leerweg
De lessen voor de leerlingen van de ontdekkende leerweg worden gegeven op een prachtig ingericht leerplein, dat past bij de onderwijsvisie van de OL.

Een deel van de dag werken we zelfstandig of in kleine groepen op het leerplein: heel geconcentreerd in de stilteruimte, lekker aan tafel bij het raam of samenwerkend in een van de huizen. Wanneer we een groepsgesprek hebben, gaan ze in de leeskamer zitten. De docent functioneert als coach en begeleidt de leerling om het beste uit zichzelf te halen

Lees verder over het onderwijs op JB

Lees verder