Schoolgids

Welkom bij Johannes Bosco

Johannes BoscoSchoolgids

Wie zijn wij? Johannes Bosco, Kansen, Keuzes en Kwaliteit! De Johannes Bosco is de vmbo-locatie van het Trinitas College. Vanuit het perspectief van kansen die wij de leerlingen bieden, keuzes die de leerlingen zelf kunnen maken en kwaliteit waar wij samen met onze leerlingen voor gaan, heeft Johannes Bosco zijn onderwijsprogramma opgebouwd. De school heeft… Read more »

Lees verder

Waar staan wij voor?

Johannes BoscoSchoolgids

Op Johannes Bosco wordt gewerkt volgens het schoolplan van het Trinitas College. In dat schoolplan zijn voor het Trinitas College onze gemeenschappelijke missie, visie en kernwaarden vastgesteld en zijn onze ambities voor de periode tot 2024 geformuleerd. Lees hier onze missie, visie en kernwaarden. Voor de periode 2018-2024 hebben we vier richtinggevende ambities geformuleerd. Ze… Read more »

Lees verder

Talentvakken

Johannes BoscoSchoolgids

School wordt nog leuker als je kunt doen wat je interesseert en waar je goed in bent. We bieden jou een zeer uitgebreid programma talentvakken aan. Ook dit maakt onderdeel uit van ons flexonderwijs. Jij mag zelf een keuze maken welke talentvak je leuk vindt om te doen.    Je kunt in een talentvak op JB in… Read more »

Lees verder

JB-actief

Johannes BoscoSchoolgids

Aansluitend op het lesrooster worden er van 15.35 uur tot 17.00 uur verschillende sportieve, technische, muzikale en kunstzinnige activiteiten en workshops georganiseerd. Alle leerlingen worden van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Het programma wisselt per periode en wordt steeds aangevuld en vernieuwd met andere workshops. Er zijn ook activiteiten die lang(er) doorlopen… Read more »

Lees verder

Culturele activiteiten

Johannes BoscoSchoolgids

We vinden het belangrijk om leerlingen tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met culturele aspecten. We gaan met leerlingen naar voorstellingen in theater ‘Cool’, we nodigen op school artiesten en theatergroepen uit met voorstellingen. En we organiseren de een muzikale talentenjacht voor leerlingen die het fijn vinden om muziek te maken en muzikaal willen… Read more »

Lees verder

Maatschappelijke vaardigheden

Johannes BoscoSchoolgids

Het ontwikkelen van maatschappelijke vaardigheden Het ontwikkelen van vaardigheden loopt als een rode draad door ons onderwijs. Het leren en ontwikkelen van vaardigheden vinden we heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat we kinderen vertrouwd maken met wat er in onze samenleving gebeurt. Uw kind speelt,… Read more »

Lees verder

Onze activiteiten en speerpunten

Johannes BoscoSchoolgids

Op Johannes Bosco doen we nog veel meer dan alleen leren in een klaslokaal! We zijn een hele actieve school en hebben we veel te bieden. Voor alle klassen zijn er bijzondere les- en buitenlesactiviteiten. We hebben allerlei voorstellingen, vak excursies, stages en activiteiten om de leerlingen kennis te laten maken met diverse vormen van… Read more »

Lees verder

Maatschappelijke activiteiten

Johannes BoscoSchoolgids

Vrijwilligerswerk JB-doet In lijn met deze landelijke vrijwilligers dag ‘NL-doet’ organiseren we in de onderbouw ‘JB-doet mee’. Het betreft een maatschappelijk programma waarin leerlingen vrijwilligers activiteiten in Heerhugowaard en omgeving uitvoeren. Er wordt ook een ‘Goede doelen-programma’ aan ‘JB-doet mee’ gekoppeld, waarin leerlingen geld inzamelen voor een maatschappelijk doel in de regio. Natuur en milieu… Read more »

Lees verder

Digitaal leren

Johannes BoscoSchoolgids

Steeds meer leerstof en lesmethodes worden digitaal aangeboden. Daarom werken onze leerlingen vanaf de brugklas met hun eigen notebook. Daarnaast wordt ook de elektronische leeromgeving (elo) steeds intensiever binnen het leerproces ingezet. Deze ontwikkeling sluit aan bij onze visie op maatwerk en het belang van eigentijds, inspirerend en gevarieerd onderwijs. Op deze manier bereiden we… Read more »

Lees verder

Internationale Schakel Klas (ISK)

Johannes BoscoSchoolgids

1. De Internationale Schakel Klas Het doel van de ISK is om leerlingen zo snel mogelijk Nederlands te leren. Daarna kun je doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs. De leeftijd van de leerlingen is 12 -16 jaar. Je gaat naar de ISK als je: ● Nog niet zo goed Nederlands spreekt, en ● Je minder… Read more »

Lees verder