Schoolgids

Welkom bij Johannes Bosco

Johannes BoscoSchoolgids

Wie zijn wij? Johannes Bosco, Kansen, Keuzes en Kwaliteit! Johannes Bosco is de vmbo-locatie van het Trinitas College. Vanuit het perspectief van kansen die wij de leerlingen bieden, keuzes die de leerlingen zelf kunnen maken en kwaliteit waar wij samen met onze leerlingen voor gaan, heeft Johannes Bosco zijn onderwijsprogramma opgebouwd. De school heeft drie… Read more »

Lees verder

Waar staan wij voor?

Johannes BoscoSchoolgids

Op Johannes Bosco wordt gewerkt volgens het schoolplan van het Trinitas College. In dat schoolplan zijn voor het Trinitas College onze gemeenschappelijke missie, visie en kernwaarden vastgesteld en zijn onze ambities voor de periode tot 2024 geformuleerd. Lees hier onze missie, visie en kernwaarden. Voor de periode 2018-2024 hebben we vier richtinggevende ambities. Ze geven richting aan… Read more »

Lees verder

Onze missie, visie en kernwaarden

Johannes BoscoSchoolgids

Op Johannes Bosco werken we dagelijks om de hierboven beschreven missie, visie, kernwaarden en ambities vorm te geven. Lees hier waarin dat tot uiting komt. Missie Iedere leerling leert zijn talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen. Door een positieve benadering krijgt de leerling zelfvertrouwen, ziet hij nieuwe kansen en leert hij deze benutten. We bereiden de leerlingen… Read more »

Lees verder

Onze ambities

Johannes BoscoSchoolgids

Voor de periode 2018-2024 hebben we vier richtinggevende ambities geformuleerd. Ze geven richting aan de onderwijsontwikkeling. De veranderende maatschappij stelt andere eisen aan de wereldburgers van de toekomst. In die veranderende wereld biedt het Trinitas College zijn leerlingen onderwijs en staan wij als team voor de uitdaging om met leerlingen en ouders samen te bouwen… Read more »

Lees verder

Invulling op Johannes Bosco

Johannes BoscoSchoolgids

Op Johannes Bosco werken we dagelijks om de hierboven beschreven missie, visie, kernwaarden en ambities vorm te geven. Dit komt o.a. in het volgende tot uiting: Jouw talent telt! Op Johannes Bosco werken we aan inspirerend onderwijs in een fijne sfeer en een rustige werkomgeving. We bieden onze leerlingen het onderwijs dat past bij hun… Read more »

Lees verder

Onze activiteiten en speerpunten

Johannes BoscoSchoolgids

Op Johannes Bosco doen we nog veel meer dan alleen leren in een klaslokaal! We zijn een heel actieve school en hebben veel te bieden. Voor alle klassen zijn er bijzondere les- en buitenlesactiviteiten. We hebben allerlei voorstellingen, vakexcursies, stages en activiteiten om de leerlingen kennis te laten maken met diverse vormen van kunstzinnige, culturele… Read more »

Lees verder

Talentvakken

Johannes BoscoSchoolgids

In alle brugklassen maak je zelf een eerste en tweede keuze voor het volgen van een talentvak. Je kunt kiezen uit Muziek, Sport, Kunst of Techniek. De talentvakken vallen binnen het kernlesrooster. De mogelijkheid bestaat om halverwege het schooljaar van talentvak te wisselen. Je kunt er ook voor kiezen om het hele schooljaar hetzelfde talentvak te… Read more »

Lees verder

JB-actief

Johannes BoscoSchoolgids

Binnen de flexuren in de middag worden er verschillende sportieve, technische, muzikale en kunstzinnige activiteiten en workshops georganiseerd (dit noemen we JB-actief) zodat leerlingen – als ze dat willen – op een leuke manier met elkaar de schooldag kunnen afsluiten. Alle leerlingen worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Het programma wisselt per… Read more »

Lees verder

Culturele activiteiten

Johannes BoscoSchoolgids

We vinden het belangrijk om leerlingen tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met culturele aspecten. We gaan met leerlingen naar voorstellingen in theater ‘Cool’ en we nodigen op school artiesten en theatergroepen uit met voorstellingen. We organiseren een muzikale talentenjacht voor leerlingen die het fijn vinden om muziek te maken en muzikaal willen presenteren:… Read more »

Lees verder

Maatschappelijke vaardigheden

Johannes BoscoSchoolgids

Het ontwikkelen van vaardigheden loopt als een rode draad door ons onderwijs. Het leren en ontwikkelen van vaardigheden vinden we heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat we kinderen vertrouwd maken met wat er in onze samenleving gebeurt. Onze leerlingen spelen, nu en in de toekomst,… Read more »

Lees verder