We vinden het belangrijk om leerlingen tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met culturele aspecten. We gaan met leerlingen naar voorstellingen in theater ‘Cool’ en we nodigen op school artiesten en theatergroepen uit met voorstellingen. We organiseren een muzikale talentenjacht voor leerlingen die het fijn vinden om muziek te maken en muzikaal willen presenteren: de Kleine en Grote Prijs!

Enkele culturele activiteiten op JB zijn:

De Grote en de Kleine Prijs

De Grote Prijs is het visitekaartje van het Trinitas College: dé muzikale talentenshow in Heerhugowaard en omstreken waaraan onze leerlingen elk jaar mee kunnen doen. De Kleine Prijs- de audities voor de Grote Prijs- wordt georganiseerd op een van de locaties van het Trinitas College. De Grote Prijs wordt jaarlijks in maart gehouden en is in ruim 25 jaar uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement in Theater Cool. Iedere leerling kan meedoen aan een optreden in de Kleine Prijs en mogelijk doorstromen naar de Grote Prijs. Ook in de organisatie kunnen leerlingen hun talent laten zien. Lees hier meer over De Grote Prijs.

Rondje cultuur

In leerjaar 2 staat rondje cultuur op de agenda. De leerlingen maken in Heerhugowaard en omgeving kennis met verschillende culturele activiteiten en workshops. Ook wordt er een voorstelling in theater Cool bezocht.  

Kunstvakken carrousel

In leerjaar 3 wordt er een Kunst en Cultuur week georganiseerd, waarin leerlingen de hele week een cultuurprogramma volgen. Ter afronding bezoeken ze de Grote Prijs voorstelling in theater Cool. Zo maken ze kennis met muzikale schoolgenoten die speciaal voor hen optreden. 

Werkweken

In de bovenbouw gaan alle leerlingen op werkweek. De beroepsgerichte leerwegen gaan in leerjaar 3 naar Hengelo en logeren in een jeugdboerderij midden in de natuur. Hier is een leuk en leerzaam programma samengesteld. De leerlingen van mavo 4 gaan naar de Ardennen voor een survival en teambuildingsprogramma. De kosten worden betaald uit de ouderbijdrage.