Schoolgids

Welkom bij het Han Fortmann

Han FortmannSchoolgids

Beste ouder(s)/verzorger(s) en beste leerlingen[1], Hartelijk welkom in dit nieuwe schooljaar op het Han Fortmann In deze online schoolgids is veel informatie te vinden over het onderwijs op het Han Fortmann en over de onderwijsorganisatie. Belangrijke informatie waar jullie van op de hoogte moeten zijn om de samenwerking school, ouders en leerlingen zo goed mogelijk… Read more »

Lees verder

Voorwoord en wie zijn wij?

Han FortmannSchoolgids

Voorwoord Aan het begin van het nieuwe schooljaar heet ik, namens alle medewerkers van het Han Fortmann, onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom! Een nieuw schooljaar staat voor de deur. Of je nu begint aan je middelbareschooltijd, je profiel gaat kiezen of eindexamen gaat doen: een goede voorbereiding helpt. Deze online schoolgids is… Read more »

Lees verder

Waar staan wij voor?

Han FortmannSchoolgids

De Pontis Koers 2024-2028 geeft richting aan de wijze waarop wij het onderwijs de komende jaren willen vormgegeven. De koers is tot stand gekomen in een gezamenlijk proces, met betrokkenheid van collega’s, leerlingen, ouders en leden van de raad van toezicht en medezeggenschapsorganen. Je kunt ons koersplan hier teruglezen. Op het Han Fortmann werken we… Read more »

Lees verder

Onze kernwaarden, missie en ambities

Han FortmannSchoolgids

In de Pontis koers 2024-2028 zijn de gemeenschappelijke kernwaarden, missie en ambities voor de periode tot 2028 geformuleerd. Kernwaarden en missieOnze missie – Samen voor verbinding en vooruitgang – bouwt voort op de kernwaarden ‘Samen voor verbinding’ en ‘Leergierig en vernieuwend’. Positieve relaties tussen docenten, leerlingen en ouders vormen de basis voor succesvol leren en… Read more »

Lees verder

Invulling op het Han Fortmann

Han FortmannSchoolgids

Dit komt o.a. in het volgende tot uiting: Aantrekkelijk, aansprekend en kwalitatief goed onderwijs Op onze school zijn de leerlingen verzekerd van goed en eigentijds onderwijs in een veilige, prettige en uitdagende omgeving. Docenten zijn bevoegd en bekwaam.  Ons brede aanbod biedt leerlingen veel ruimte om hun eigen richting te kiezen. We spreken onze leerlingen… Read more »

Lees verder

Onderwijs op Han Fortmann

Han FortmannSchoolgids

Op deze pagina’s beschrijven we:

Lees verder

Onze onderwijsrichtingen

Han FortmannSchoolgids

Onze onderwijsrichtingen Het Han Fortmann biedt onderwijs aan in de afdelingen gymnasium, atheneum en havo. De mogelijkheid bestaat om naast de reguliere afdeling te kiezen voor tweetalig onderwijs op havo en vwo. Voor informatie over al onze tweejarige brugklassen (ook mavo/havo) klik hier. Het Han Fortmann biedt een zeer breed pallet aan vakken aan, waarin… Read more »

Lees verder

Onze brugklassen en de tweejarige brugperiode

Han FortmannSchoolgids

Onze brugklassen In schooljaar 2024-2025 hebben we vier soorten brugklassen: mavo/havo, havo/vwo, vwo (atheneum en gymnasium) en tweetalig onderwijs (havo/vwo).In alle brugklassen worden in het eerste jaar 14 vakken gegeven met uitzondering van het gymnasium, waar 15 vakken worden aangeboden. KEUZEVAKKEN IN DE BRUGKLASVanaf de brugklas kunnen leerlingen al zelf keuzes maken in vakken waarover… Read more »

Lees verder

De bovenbouw

Han FortmannSchoolgids

Doorstroom na het derde leerjaar Op zowel havo als vwo is er aan het einde van het derde leerjaar opnieuw een keuzemoment: de leerlingen kiezen een vervolgopleiding en een examenprofiel. Die keuze is gebaseerd op de capaciteiten en belangstelling van de leerling en op de wensen met betrekking tot vervolgopleiding en een later beroep. De… Read more »

Lees verder

Doorstromen op het Han Fortmann

Han FortmannSchoolgids

Hieronder is het doorstroomschema binnen het Han Fortmann te vinden.Voor meer informatie over toelating en aanmelding klik hier.

Lees verder