Schoolgids

Welkom bij Han Fortmann

Geachte ouders*, Met trots presenteer ik u onze online schoolgids. In deze schoolgids vindt u alle informatie over het onderwijs en de onderwijsorganisatie op Han Fortmann. Voor u is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn over de school omdat we ervan uit gaan dat school, ouders en leerlingen samenwerken bij het leren… Read more »

Lees verder

Wie zijn wij?

Han Fortmann, locatie van het Trinitas collegeDe locatie Han Fortmann is de havo- en vwo-afdeling van het Trinitas College. Deze locatie werd in 1973 opgericht als Han Fortmann College en verzorgde havo- en atheneum-onderwijs aan de Bevelandseweg. In 1997 zijn de drie scholen Han Fortmann College, Don Bosco Mavo en de Waardse Kil (voorbereidend beroepsonderwijs)… Read more »

Lees verder

Waar staan wij voor?

Op Han Fortmann wordt gewerkt volgens het schoolplan van het Trinitas College. In dat schoolplan zijn voor het Trinitas College onze gemeenschappelijke missie, visie en kernwaarden vastgesteld en zijn onze ambities voor de periode tot 2022 geformuleerd. Lees hier verder over onze missie, visie en kernwaarden. Voor de periode 2018-2022 hebben we vier richtinggevende ambities… Read more »

Lees verder

Onze missie, visie en kernwaarden

Op Han Fortmann wordt gewerkt volgens het schoolplan van het Trinitas College. In dat schoolplan zijn voor het Trinitas College onze gemeenschappelijke missie, visie en kernwaarden vastgesteld en zijn onze ambities voor de periode tot 2022 geformuleerd. MissieIedere leerling leert zijn talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen. Door een positieve benadering krijgt de leerling zelfvertrouwen,… Read more »

Lees verder

Onze ambities

Voor de periode 2018-2022 hebben we vier richtinggevende ambities geformuleerd. Ze geven richting aan de onderwijsontwikkeling op Han Fortmann en Johannes Bosco, ieder met hun eigen doelgroep. De veranderende maatschappij stelt andere eisen aan de wereldburgers van de toekomst. In die veranderende wereld biedt het Trinitas College zijn leerlingen onderwijs en staan wij als team… Read more »

Lees verder

Invulling op Han Fortmann

Op Han Fortmann werken we dagelijks om hierboven vermelde missie, visie, kernwaarden en ambities vorm te geven. Dit komt o.a. in het volgende tot uiting: Aantrekkelijk, aansprekend en kwalitatief goed onderwijs Op onze school zijn de leerlingen verzekerd van goed en eigentijds onderwijs in een veilige, prettige en uitdagende omgeving. Docenten zijn bevoegd en bekwaam. … Read more »

Lees verder

Welk diploma kan bij ons gehaald worden?

Op deze pagina’s beschrijven we: Onze onderwijsinrichtingen, lees hier verder. Onze brugklassen en de brugperiode, lees hier verder. De bovenbouw, lees hier verder. De doorstroommogelijkheden op Han Fortmann, lees hier verder.

Lees verder

Onze onderwijsrichtingen

Onze onderwijsrichtingen Han Fortmann biedt onderwijs aan in de afdelingen gymnasium, atheneum en havo. In de atheneumafdeling bestaat naast de reguliere afdeling de mogelijkheid om te kiezen voor tweetalig onderwijs. In 2018-2019 zijn we in de brugklas gestart met ‘Onderwijs Nieuwe Stijl’ (ONS)-klassen, lees hier verder. Voor informatie over al onze brugklassen klik hier. Han… Read more »

Lees verder

Onze brugklassen en de brugperiode

Onze brugklassen Een leerling kan op Han Fortmann, afhankelijk van het advies van de basisschool, kiezen uit vier soorten brugklassen: havo/vwo, gymnasium, tweetalig onderwijs (tto) en de ONS-klas. De havo/vwo-brugklasIn deze klassen worden leerlingen geplaatst met minimaal een havoadvies van de basisschool. In het brugjaar krijgen de leerlingen veertien verschillende vakken, een brede basis voor… Read more »

Lees verder

De bovenbouw

Doorstroom na het derde leerjaar Op zowel havo als vwo is er aan het einde van het derde leerjaar opnieuw een keuzemoment: de leerlingen kiezen een vervolgopleiding en een examenprofiel (zie ‘De bovenbouw’). Die keuze is gebaseerd op de capaciteiten, de belangstelling en de wensen met betrekking tot vervolgopleiding en een later beroep. De decanen… Read more »

Lees verder