Schoolgids

Welkom bij het Han Fortmann

Han FortmannSchoolgids

Geachte ouders*, Met trots presenteer ik u onze online schoolgids. In deze schoolgids vindt u alle informatie over het onderwijs en de onderwijsorganisatie op het Han Fortmann. Voor u is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn over de school omdat we ervan uit gaan dat school, ouders en leerlingen samenwerken bij het… Read more »

Lees verder

Goethe Zertifikat Duits

Han FortmannSchoolgids

In het huidige Europa is het belangrijker dan ooit om je in meer dan één vreemde taal verstaanbaar te kunnen maken. Duits is de meest gesproken moedertaal in de Europese Unie en speelt bovendien naast Engels een belangrijke rol als algemene omgangs- en handelstaal. Een certificaat Duits is een investering in de toekomst en kan… Read more »

Lees verder

Cambridge Advanced English

Han FortmannSchoolgids

Het CAE op het Han FortmannHet Han Fortmann biedt leerlingen in de bovenbouw van het vwo de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het ESOL-examen voor het Certificate in Advanced English. Er is gekozen voor het CAE omdat het voor de leerlingen een flinke uitdaging zal betekenen en het bovendien een uitstekende voorbereiding is… Read more »

Lees verder

Delf Scolaire

Han FortmannSchoolgids

Wat is Delf scolaire?DELF staat voor “ Diplôme d’ étude en langue Française”. Het is een officieel Frans taalexamen (een beetje te vergelijken met Cambridge), dat overal ter wereld wordt afgenomen en dat leidt tot een diploma waarmee de leerling zijn/haar mate van taalbeheersing kan aantonen. Delf bestaat uit verschillende niveaus van het Europees Referentiekader:… Read more »

Lees verder

Pre University College

Han FortmannSchoolgids

Het Trinitas College is lid van het scholennetwerk Pre University College (PUC) van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Deze samenwerking is gericht op talentontwikkeling van gemotiveerde leerlingen uit 4, 5 of 6 vwo, die een extra uitdaging aan kunnen en die willen ervaren wat studeren aan een universiteit is. Leerlingen worden geselecteerd om deel… Read more »

Lees verder

Wie zijn wij?

Han FortmannSchoolgids

Han Fortmann, kansen, keuzes en kwaliteitDe locatie Han Fortmann is de havo- en vwo-afdeling van het Trinitas College.Vanuit het perspectief van kansen die wij de leerlingen bieden, keuzes die de leerlingen zelf kunnen maken en kwaliteit waar wij samen met onze leerlingen voor gaan, heeft het Han Fortmann zijn onderwijsprogramma opgebouwd. Het in 1973 opgerichte… Read more »

Lees verder

Waar staan wij voor?

Han FortmannSchoolgids

Op het Han Fortmann wordt gewerkt volgens het schoolplan van het Trinitas College. In dat schoolplan zijn voor het Trinitas College onze gemeenschappelijke missie, visie en kernwaarden vastgesteld en zijn onze ambities voor de periode tot 2024 geformuleerd. Lees hier verder over onze missie, visie en kernwaarden. Voor de periode 2018-2024 hebben we vier richtinggevende… Read more »

Lees verder

Onze missie, visie en kernwaarden

Han FortmannSchoolgids

Op het Han Fortmann wordt gewerkt volgens het schoolplan van het Trinitas College. In dat schoolplan zijn voor het Trinitas College onze gemeenschappelijke missie, visie en kernwaarden vastgesteld en zijn onze ambities voor de periode tot 2022 geformuleerd. MissieIedere leerling leert zijn talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen. Door een positieve benadering krijgt de leerling… Read more »

Lees verder

Onze ambities

Han FortmannSchoolgids

Voor de periode 2018-2024 hebben we vier richtinggevende ambities geformuleerd. Ze geven richting aan de onderwijsontwikkeling op de locaties Han Fortmann en Johannes Bosco, ieder met hun eigen doelgroep. De veranderende maatschappij stelt andere eisen aan de wereldburgers van de toekomst. In die veranderende wereld biedt het Trinitas College zijn leerlingen onderwijs en staan wij… Read more »

Lees verder

Invulling op het Han Fortmann

Han FortmannSchoolgids

Op het Han Fortmann werken we dagelijks om hierboven vermelde missie, visie, kernwaarden en ambities vorm te geven. Dit komt o.a. in het volgende tot uiting: Aantrekkelijk, aansprekend en kwalitatief goed onderwijs Op onze school zijn de leerlingen verzekerd van goed en eigentijds onderwijs in een veilige, prettige en uitdagende omgeving. Docenten zijn bevoegd en… Read more »

Lees verder