Culturele en maatschappelijke activiteiten

We vinden het belangrijk om leerlingen tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met verschillende aspecten van onze samenleving. Alle leerjaren maken regelmatig kennis met culturele en maatschappelijke activiteiten. We gaan met leerlingen naar voorstellingen in theater ‘Cool’, we nodigen op school artiesten en theatergroepen uit met voorstellingen rond maatschappelijke thema’s en we organiseren de JB DOET-dag (zie maatschappelijke stage).

Andere activiteiten zijn:

De Grote en de Kleine Prijs

De Grote Prijs is het visitekaartje van het Trinitas College: dé muzikale talentenshow in Heerhugowaard en omstreken waaraan onze leerlingen elk jaar mee kunnen doen. De Kleine Prijs, de audities voor de Grote Prijs, wordt georganiseerd op een van de locaties van het Trinitas College. De Grote Prijs wordt jaarlijks in maart gehouden en is in ruim 25 jaar uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement in Theater Cool. Iedere leerling kan meedoen aan een optreden in de Kleine Prijs en mogelijk doorstromen naar de Grote Prijs. Ook in de organisatie kunnen leerlingen hun talent laten zien. Jouw muzikale talent telt! Lees hier meer over De Grote Prijs.

Werkweken

In de bovenbouw gaan alle leerlingen op werkweek. De beroepsgerichte leerwegen gaan in leerjaar 3 naar Hengelo en logeren in een jeugdboerderij midden in de natuur. Hier is een leuk en leerzaam programma samengesteld. De leerlingen van tl-4 gaan naar Amsterdam, naar een jeugdhotel midden in de stad. Hier zijn leerzame excursies georganiseerd. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. De kosten worden betaald uit de ouderbijdrage.

Londenreis

Johannes Bosco de reislustige school. Voor leerlingen van het tweede leerjaar bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een reis naar Londen. Samen met je klasgenoten naar de hoofdstad van Engeland is een belevenis om nooit te vergeten! Deze reis is een buitenschoolse reis, waarvoor aparte kosten gelden. Voor degenen die niet mee gaan wordt een aantrekkelijk alternatief programma aangeboden.

Ravensbrückreis

Ieder jaar bestaat voor een kleine groep leerlingen van het derde leerjaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een reis naar Berlijn met als zwaartepunt een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Ravensbrück. Aan deze reis nemen leerlingen van Johannes Bosco, Han Fortmann, het Clusius College en het Huygens College gezamenlijk deel.

Naast Ravensbrück wordt een bezoek gebracht aan het ‘Holocaust Monument’. Er wordt een kijkje genomen in de Gedächtniskirche en bij Checkpoint Charlie. De leerlingen hebben ook vrije tijd, die zij vaak doorbrengen door te shoppen in Unter den Linden, de ‘Kalverstraat’ van Berlijn.

De reis duurt vijf dagen en wordt financieel hoofdzakelijk mogelijk gemaakt door het Vrouwencomité Ravensbrück. Ook de deelnemende scholen dragen een deel van de kosten. Voor ouders is er daarom maar een kleine bijdrage te voldoen om de reis voor een leerling mogelijk te maken.