Onze activiteiten

Leren is meer dan schoolwerk
Op Johannes Bosco ga je regelmatig op pad. Want leren doe je ook buiten de school. Verder ga je aan de slag om jouw talenten te ontwikkelen. Wat staat jou de komende jaren zoal te wachten?

foto 1 LO meisje

Jouw talent goed uit de verf
Sommige vakken zijn natuurlijk gewoon verplicht. Je vindt ze leuk of niet. Daarnaast is er veel tijd voor vakken die jij helemaal zélf kiest. Talentvakken noemen we die. In de brugklas begin je er al mee, en je kunt van alles kiezen. Tekenen, handvaardigheid, sport of muziek (tl). Robotica, houtbewerken, kickboksen, freestylen, dansen of keramiek (bl).

Londen 2

Cultuur-avontuur
Je kunt de wereld natuurlijk bekijken via YouTube en Google, maar in het echt is het leuker! Dus klappen we regelmatig onze notebooks en boeken dicht voor excursies, uitstapjes, sportactiviteiten, stedentrips en stages. Een paar voorbeelden:

  • Op bezoek bij interessante bedrijven en instellingen, zoals Artis, Tata Steel, De Tweede Kamer in Den Haag, het Conservatorium en verschillende zorginstellingen. Ook praten we met ondernemers, van wie jij veel kunt leren.
  • Lekker veel sporten in onze eigen sporthal of een van de sportlocaties in de buurt. We doen ook mee aan sporttoernooien met andere VO-scholen in de buurt. En in de 2de of 3de kun je meedoen aan de mini-triatlon!
  • Meedoen aan De Grote Prijs en de Kleine Prijs: dé muzikale talentenshow van het Trinitas College en het grootste jaarlijkse evenement in Theater Cool in Heerhugowaard.
  • Werkweek! In de bovenbouw ga je naar Hengelo (bl-3) of Amsterdam (tl-4). Er staan véél leuke excursies op het programma en uiteraard blijft er genoeg vrije tijd over.
  • Stedenreizen naar Londen of Berlijn. Tijdens deze tripjes ontdek je van alles over de cultuur en geschiedenis van de stad. De Berlijnreis staat vooral in het teken van het voormalig concentratiekamp Ravensbrück.
JB Doet

Jij bent belangrijk!
Wat kun jij betekenen voor de maatschappij? Wat zou jij willen doen voor je omgeving? Dat ontdek je tijdens maatschappelijke stages en vrijwilligersacties. Elk schooljaar doe jij nieuwe maatschappelijke ervaringen op. Met jouw acties maak je anderen blij. Je zult merken dat je daar een positief gevoel aan overhoudt.