Flexonderwijs en Bijna (t)huiswerkvrij


We werken op Joannes Bosco met het flexrooster. Dat betekent dat je voor elk vak vaste uren in de week hebt die iedereen met de hele klas volgt – dit noemen we de kernlessen – en dat je daarnaast je eigen keuzes maakt voor welke vakken je de overige uren nodig hebt: de flexuren!
Zo stel jij iedere week je eigen rooster samen, in het begin samen met je mentor en je ouders natuurlijk. Je kan kiezen uit lessen voor de vakken die je lastig vindt (vakflex), maar ook voor vakken waar je juist goed in bent, bijvoorbeeld omdat je je wilt voorbereiden op een andere leerweg of door wil stromen naar havo op Han Fortmann (de havo-flex). Daarnaast kunt kiezen voor Cambridge Engels of JB-actiefflex.

Zo kan jij je eigen keuzes maken, maar leer je wel met anderen. Want leren en leven doen we gelukkig niet alleen!

Bekijk voor extra uitleg de flexonderwijsaninimatie
Folder flexrooster
Vragen en toelichting over het flexrooster klik hier

Bijna (t)huiswerkvrij!

Welke van de 3 leerroutes je ook kiest bij ons ook kiest, je kunt er zelf voor kiezen om je huiswerk op school te maken en daar helpen we je dan bij. Jij kan zoveel huiswerkflexuren kiezen als je nodig hebt! Zorgen we er samen voor dat het af komt en kun je thuis lekker je ‘eigen ding’ doen.
Dit maakt JB een bijna (t)huiswerk vrije school!

Maar je mag ook je huiswerk thuis maken als je dat liever doet of thuis je toets voorbereiden. Weer een keuze die je zelf maakt!.