Het Trinitas College is lid van het scholennetwerk Pre University College (PUC) van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Deze samenwerking is gericht op talentontwikkeling van gemotiveerde leerlingen uit 4, 5 of 6 vwo, die een extra uitdaging aan kunnen en die willen ervaren wat studeren aan een universiteit is. Leerlingen worden geselecteerd om deel te nemen aan masterclasses, die twee keer per jaar gegeven worden op de VU. Elke ronde is het mogelijk uit verschillende onderwerpen te kiezen: hoe motiveer je iemand, wat is de diepere betekenis van grappen, is verslaving een ziekte of waarom is Starbucks nu zo groot geworden? De najaarsronde is bestemd voor leerlingen uit vwo 5 en 6, de voorjaarsronde voor leerlingen uit vwo 4 en 5. En elke ronde kunnen weer andere leerlingen meedoen.

De masterclasses bestaan uit gemiddeld vier colleges van ongeveer drie uur die gegeven worden door docenten en student-assistenten van de VU. De deelnemende leerlingen leren onderwerpen op een wetenschappelijke manier te benaderen en hier zelfstandig aan te werken. Er wordt samen met medeleerlingen onderzoek gedaan en de resultaten worden gepresenteerd tijdens de laatste bijeenkomst van de masterclass.

Als een leerling alle colleges heeft gevolgd en de opdrachten heeft gedaan, ontvangt de leerling een certificaat van de VU. Leerlingen worden op deze manier gestimuleerd en uitgedaagd om nieuwe kennis te verwerven en talenten te ontdekken.

Bekijk HIER het filmpje op Youtube, waarin deelnemers aan de masterclasses over hun ervaringen vertellen.