Toelichting talentvakken

In alle brugklassen maken leerlingen zelf een eerste en tweede keuze voor het volgen van een talentvak.
Je kunt kiezen of je het vak Muziek, Sport, Expressie of Techniek extra wilt volgen. De lesuren vallen binnen het normale lesrooster. De mogelijkheid bestaat om halverwege het schooljaar van talentvak te wisselen. Je kunt er ook voor kiezen om het hele schooljaar hetzelfde talentvak te blijven volgen.

Expressie
Je krijgt 2 uur extra tekenen en handvaardigheid. Je leert ontwerpen en maken. Je maakt kennis met verschillende onderwerpen. Street-art is één van de opdrachten. 

Muziek
Je krijgt 2 uur extra muziek in de week. Centraal staat zelf muziek maken en instrumenten bespelen. Je maakt kennis met verschillende instrumenten en muziekstijlen.

Sport
Je krijgt 2 uur extra sport in de week. In de zomerperiode op sportpark De Vork, in de herfst/winterperiode in de eigen sporthal. Je maakt o.a. kennis met verschillende sporten als hockey, basketbal, trampolinespringen en voetbal.

Techniek
Je krijgt 2 uur extra techniek in de week. Je maakt kennis met traditionele technieken als houtbewerken, metaal en elektro. Ook staan nieuwe technieken als robotica, cad-tekenen en 3d-printing op het programma.

Je komt terug in het formulier door één stap terug te gaan of klik hier om terug te gaan naar de aanmeldpagina.