Onze kernwaarden, missie en ambities

In de Pontis koers 2024-2028 zijn de gemeenschappelijke kernwaarden, missie en ambities voor de periode tot 2028 geformuleerd.

Kernwaarden en missie
Onze missie – Samen voor verbinding en vooruitgang – bouwt voort op de kernwaarden ‘Samen voor verbinding’ en ‘Leergierig en vernieuwend’.

Positieve relaties tussen docenten, leerlingen en ouders vormen de basis voor succesvol leren en ontwikkelen. ‘Zonder relatie geen prestatie’ is daarom het fundament van ons handelen, waarbij heel bewust de relaties vóór prestaties komen. Bij Pontis kan iedereen groeien en met een open blik naar de buitenwereld blijven wij ons ontwikkelen en verbeteren. Het is onze opdracht om de leerlingen optimaal voor te bereiden op hun succesvolle toekomst. Wij creëren een leergemeenschap waarin leerlingen, docenten, ouders en andere betrokkenen met elkaar verbonden zijn, zich veilig voelen en waarin iedereen zich gezien, gehoord, gewaardeerd en ondersteund voelt. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond, overtuiging of persoonlijke identiteit. Bij ons mag je zijn wie je bent.        

Ambities
Onze kernwaarden en missie vormen het kompas waarop we de komende vier en een half jaar koersen. In onze visie vertalen we de kernwaarden en missie naar concreet handelen. Dit verwoorden we in vier ambities:
1. Onderwijs dat motiveert
2. Docent die inspireert
3. Leerling die leert
4. Organisatie die faciliteert

De kernwaarden, missie en ambities uit de Pontis Koers vormen samen een gedeelde ‘bedoeling’ die richting geeft aan ons handelen. Op het Han Fortmann werken wij de ambities verder uit, passend bij onze eigen doelgroep.