Waarom Johannes Bosco?

Hou jij van lijstjes maken? Hieronder 13 redenen waarom JB jouw school is!

 1. Jij bent uniek en je leert op je eigen manier, je hebt talenten en zoekt uitdagingen. Daarom werken we op Johannes Bosco met een flexrooster. Je volgt voor elk vak verplichte lesuren: de kernlessen. Daarnaast kun je zelf de overige lesuren kiezen: de flexuren! Binnen de flexuren kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra uitleg van een bepaald vak, of voor een havo-aansluitprogramma, voor Cambridge Engels of voor JB-actief. Zo bouw je zelf een persoonlijk flexrooster.

 2. Je kunt ervoor kiezen om je huiswerk op school te maken en daar helpen we je bij. Maar je mag ook je huiswerk thuis maken als je dat liever doet. Weer een keuze die je zelf maakt! Je kunt dan thuis lekker met je hobby’s bezig zijn. Dit maakt ons een bijna (t)huiswerkvrije school!

 3. School wordt nog leuker als je kunt doen wat je interesseert en waar je goed in bent. We bieden jou een zeer uitgebreid programma talentvakken. Ben je technisch, sportief, creatief of muzikaal, dan kun je je hart ophalen! Jij mag zelf een keuze maken welke talentvak je leuk vindt om extra te doen.  
  En je kunt er ook voor kiezen om in leerjaar 4 examen te doen in een talentvak.

 4. Alle brugklassen zijn tweejarig. Zo heb je langer de tijd om je te ontwikkelen naar het bij jou passende niveau. Je blijft in de onderbouw nooit zitten, maar stroomt altijd drempelloos door van leerjaar 1 naar leerjaar 2.

 5. Op Johannes Bosco kun je kiezen voor:
  1) De mavo-Xtra: een theoretische én een praktische leerroute, met veel Xtra’s.
  of  
   2) De ontdekkende leerweg: De manier van leren sluit aan op de basisschool; Je krijgt les van een kleine groep meesters en juffen, die alle vakken geven. Je werkt veelal in projecten.
  of
  3) De beroepsgerichte leerwegen, kader en basis:  een te gekke praktijkgerichte leerroute met als keuze Techniek, Zorg & Welzijn of Dienstverlening & Producten. De keuze is aan jou!

 6. Binnen het flexrooster kun je ook voor een JB-actiefprogramma kiezen. Er worden  verschillende sportieve, technische, muzikale en kunstzinnige activiteiten en workshops georganiseerd. Het programma wisselt steeds per periode van 5 weken.

 7. We hebben een echt Pannaveldje, hier kun je in pauzes en na schooltijd lekker met vrienden en vriendinnen op voetballen of basketballen.

  LEES VERDER