Ontdekkende leerweg

Welk vmbo-advies je ook hebt, je kunt altijd kiezen voor de Ontdekkende leerweg. In deze leerweg gaan veel dingen nog zoals op de basisschool. Je hebt maar een paar docenten en iedere docent geeft meerdere vakken. Je leert op jouw manier en door te ontdekken.

Ontdekkende leerweg

Iets voor jou?
Je kunt altijd kiezen voor de ontdekkende leerweg. Of je nu een tl/havo, tl, kb/tl, bb/kb of een ander advies hebt, het maakt niet uit. Het is vooral belangrijk dat je nieuwsgierig bent en graag leert. Want zoals de naam al zegt: je leert hier door zelf te ontdekken. Ben jij van nature initiatiefrijk en geïnteresseerd? Dan is de kans groot dat jij deze leerweg met veel plezier doet.

foto 3 notebook groepje

Kenmerken van de ontdekkende leerweg

Een klein onderwijsteam met docenten die jou goed (leren) kennen. Dat betekent persoonlijke aandacht en interesse. Je hebt een vast lokaal waarin de meeste lessen worden gegeven, zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Voor techniek, beeldende vorming, lichamelijke opvoeding en muziek┬á ga je naar een andere ruimte. Je werkt in thema’s van zes weken. Het vak mens & wereld is vakoverstijgend en buiten-leren hoort hierbij. Dat betekent dat je eropuit gaat in de omgeving en leert door te ervaren.

foto 3 tekenen

Word wereldwijs
Bij de ontdekkende leerweg werk je aan projecten die te maken hebben met de wereld en de samenleving. Door het themaonderwijs doe je automatisch veel maatschappelijke ervaring op. Daardoor leer je ook jezelf goed kennen. Jouw docent is als een coach en helpt jou om het beste uit jezelf te halen.