Ontdekkende leerweg

NIEUW! Op het Trinitas College blijven we het onderwijs steeds vernieuwen. Sinds schooljaar 2019-2020 bieden wij daarom een nieuwe leerweg aan: de ‘ontdekkende leerweg’. In deze klas lijken veel dingen een beetje op de basisschool. Je hebt maar een paar docenten. Zij geven jou meerdere vakken. Nog een voordeel: de brugperiode duurt niet 1, maar 2 jaar.

Ontdekkende leerweg

Iets voor jou?
Je kunt altijd kiezen voor de ontdekkende leerweg. Of je nu een tl/havo, tl, kb/tl, bb/kb of een ander advies hebt, het maakt niet uit. Het is vooral belangrijk dat je nieuwsgierig bent en graag leert. Want zoals de naam al zegt: je leert hier door zelf te ontdekken. Ben jij van nature initiatiefrijk en geïnteresseerd? Dan is de kans groot dat jij deze leerweg met veel plezier doet.

foto 3 notebook groepje

Een dag in de ontdekkende leerweg
Hoe ziet een schooldag er bij de ontdekkende leerweg uit? Even op een rijtje:
1. Je begint iedere dag om 8.4o uur met ‘mentortijd’.
2. Je werkt een blokuur (= 2 x 50 minuten) aan de kernvakken Nederlands, Engels, wiskunde/rekenen.
3. Daarna volgen er blokuren voor ‘Mens & Wereld’ en ‘Talent’. Je werkt aan projecten en aan jouw talentvakken.
4. Op maandag en vrijdag is er tijd ingeroosterd voor buiten-leren.

 

foto 3 tekenen

Word wereldwijs
Bij de ontdekkende leerweg werk je aan projecten die te maken hebben met de wereld en de samenleving. Door het projectonderwijs doe je automatisch veel maatschappelijke ervaring op. Daardoor leer je ook jezelf goed kennen. Jouw docent is als een coach en helpt jou om het beste uit jezelf te halen.
Na 2 jaar kun je doorstromen naar havo3, tl3, kb3 of bb3.