Dit doen wij voor jou

Op de basisschool had je een eigen meester of juf. Op de middelbare school is dat natuurlijk anders. Elk vak wordt gegeven door een andere docent. Gelukkig heb je nog steeds een rots in de branding: je mentor! Zit je ergens mee dan kun je altijd bij hem of haar terecht.

HF_07

Zelfvertrouwen kweken
Niets is zo belangrijk als een goede dosis zelfvertrouwen. Als je gelooft in jezelf, maakt dat je schooltijd een stuk leuker en gemakkelijker. In de brugklas helpen wij je bij het kweken van (meer) zelfvertrouwen. Onze docenten proberen altijd hun positieve instelling over te brengen op jou. In de brugklas volg je ook de groeimindset-workshop.

Extra ondersteuning
Soms kun je wel wat extra hulp gebruiken op school. Als je moeite hebt met een bepaald vak, kun je gebruik maken van de vak-extra-uren. Wil jij weten hoe je jouw school- en huiswerk slimmer aanpakt? Volg dan de leren-leren-lessen tijdens de mentorles. Ook hebben we faalangst- en sociale vaardighedentrainingen.
In een van de eerste weken nemen we ook nog testen af op het gebied van spelling, rekenen en tekstbegrip. Mocht uit de resultaten van deze testen blijken dat jij hierbij nog wat hulp nodig hebt, dan kun je in de brugklas extra lessen volgen waarin je hiermee geholpen wordt.

Mocht je nog iets meer nodig hebben, dan is er ook de trajectgroep. De trajectgroep is er voor leerlingen met een grotere ondersteuningsbehoefte. Hier wordt individueel extra hulp geboden aan leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Lees verder

Een veilige en vertrouwde plek
Hoe lekker is het als je je al je huiswerk al af hebt op school! In onze moderne mediatheek kun je op je gemak leren. De studieplaats is tot 17.00 uur open. Verder hebben we een goede schoolkantine en een gezellige aula waar je alleen onderbouwleerlingen tegenkomt.