17 november 2022

Verslag vanuit Milaan

Onze leerlingen van vwo-5 vermaken zich, ondanks de regen op dinsdag,  prima in Milaan Vanoni. Dinsdag hebben zij het bekende autocircuit in Monza bezocht en een bezoek gebracht aan het koninklijk paleis (Villa Reale). Onder leiding van hun gids zijn zij vervolgens door het Parco di Monza (een park dat rondom het circuit ligt) gewandeld en hebben zij de binnenstad met de Duomo (katholieke kerk) bezichtigd.

Woensdag stond Milaan op het programma en was het gelukkig droog.  De Italianen hebben onze leerlingen langs zeven highlights van deze prachtige stad geleid. Ze hebben onder anderen het Castello Sforzesco bezocht en de mooie kunstwerken van Leonardo da Vinci en Michelangelo bewonderd.  Daarna zijn zij langs de dure modehuizen gewandeld en uiteindelijk na de lunch naar het moderne deel van Milaan gelopen waar zich Il Bosco Verticale bevindt Dit Verticale Bos bestaat uit twee woontorens die ruimte bieden aan een enorme hoeveelheid bomen, struiken, planten en bodembedekkers. De bewoners wonen dus in een bos, midden in Milaan.

Vrijdagavond staat het afscheid gepland, maar vóór die tijd is er nog van alles te doen. . Donderdag staat Verona op het programma en vrijdag gaan de leerlingen werken aan het filmproject en volleyballen. ’s Avonds nemen zij afscheid en vertrekken de bussen weer richting Heerhugowaard.

Hieronder een impressie van dinsdag en woensdag