3 oktober 2022

Uitreiking Goethe certificaten

Een kleine groep leerlingen uit V5 heeft afgelopen jaar de moed gehad als eerste post-corona lichting op te gaan voor het Goethe-Zertifikat B1 en B2.

Voor het schriftelijk gedeelte, (lezen-luisteren-schrijven) dat begin juni bij ons op school plaatsvond, hadden de kandidaten zich voornamelijk zelfstandig voorbereid.

Rob Timmerman heeft vervolgens de kandidaten gedegen op hun mondeling voorbereid. Voor de “mündliche Prüfung” zijn de leerlingen naar het Mendelcollege in Haarlem afgereisd. De B2 kandidaten blevven enigszins in een vertrouwde kring; zij hadden zich in Trinitas-tweetallen voorbereid op het gesprek.

Onze enige B1 kandidate heeft kennisgemaakt met een leerling van het Vellesan uit IJmuiden, met wie zij het examen aflegde. Reuze spannend, “aber alle haben ihr Bestes gegeben” en met resultaat: “alle haben bestanden”, zoals dat heet. Een prachtige prestatie!

En dat hebben we gevierd, met brave bubbels, bloemen en heerlijke taart. Rob kwam speciaal over om de leerlingen persoonlijk toe te spreken en sloeg ons nog wat om de oren met de nodige Goethecitaten. Altijd een bron van inspiratie.

We hopen ook komend jaar weer een (flink) aantal leerlingen te mogen begeleiden naar dit nuttige en mooie certificaat.