Terugblik ouderinformatieavond maandag 24 januari 2022

Op maandag 24 januari hebben wij onze ouderinformatieavond digitaal gepresenteerd. We zijn gestart met een livegedeelte, waarna de ouders die zich hiervoor hadden opgegeven in drie livesessies met docenten en leerlingen meer te weten konden komen over wat het Han Fortmann te bieden heeft. Met onderstaande info kunt u de inhoud van de informatieavond nalezen en via de links kunt u de filmpjes nog eens terug kijken. Klik hier voor veelgestelde vragen.

 • Online opening

In deze online opening heten Tjebbe Bosma (directeur) en Marissa Stam (teamleider brugklas) u welkom en komt u meer te weten over enkele speerpunten van onze school.

 • Opleiding algemeen/veel keuzes

Elke leerling is anders en wij willen graag het verschil maken om recht te doen aan iedere leerling. Dat doen we door heel goede begeleiding, maatwerk en veel keuzes aan te bieden. Er zijn verschillende soorten brugklassen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er reguliere havo/vwo-klassen met een tweejarige brugperiode, maar je kunt ook kiezen voor een tweetalige opleiding. Daarnaast is er ook een aparte vwo-brugklas voor leerlingen die meer verdieping willen. In deze klas maak je een keuze tussen atheneum of gymnasium. Dit schooljaar zijn we gestart met een mavo/havo-klas voor leerlingen met minimaal een tl/h-advies. Genoeg keuzes dus op het Han Fortmann.

 • Tweetalig onderwijs is meer dan alleen goed Engels leren

Heb je een havo-, h/v- of vwo-advies, dan kun je kiezen voor Tweetalig Onderwijs (TTO). In de tto-opleiding worden de helft van de lessen in het Engels gegeven. Daarnaast word je als leerling voorbereid op een toekomst in Europa: je doet allerlei internationale projecten, je maakt een reis naar Engeland, er is een uitwisselingsprogramma met studenten uit andere landen en je bezoekt ook het Europese Parlement. Je sluit je opleiding af met een waardevol Engels diploma. Kortom, tto is dus veel meer dan alleen goed Engels leren!

 • In gesprek met leerlingen en ouders

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van leerlingen en ouders van onze school? Onze leerlingen en ouders zitten voor je klaar om hun ervaringen te delen.

 • Gymnasium op het Han Fortmann: uitdagend en geeft je een voorsprong!

Daag je jezelf graag uit? Los je graag lastige problemen op? Dan past het gymnasium van het Han Fortmann bij jou! Op het gymnasium ben je bezig met de Griekse en Romeinse cultuur en de bijpassende talen en je kijkt naar verschillende aspecten daarvan. Elk jaar is er een gymnasiumdag, er zijn leuke excursies en in 4 gymnasium ga je met je klas naar Griekenland en in de vijfde op uitwisseling naar Rome.

 • Begeleiding: er is veel hulp beschikbaar

Welke brugklas je ook kiest, het gaat erom dat je je fijn voelt hier bij ons op school. Dat je snel gewend raakt aan je nieuwe klasgenoten en nieuwe docenten. Om dit voor elkaar te krijgen doen we natuurlijk allerlei gezellige kennismakingsactiviteiten, waaronder het brugklaskamp bij de start van het schooljaar. Daarnaast zijn er mentorlessen in kleine groepjes, waar je individueel aandacht krijgt voor bepaalde zaken waar je tegenaan loopt. Ook de ouders worden bij het onderwijsproces betrokken door trialogen: gesprekken waarbij ouders, leerling en mentor in gesprek gaan over je ontwikkeling en welbevinden op school.

 • Digitaal onderwijs

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Ook de wijze waarop onderwijs wordt gegeven op het Han Fortmann volgt die trend. Digitaal werken biedt daarnaast ook een enorme bron aan extra informatie om nog veel meer te leren.

 • Kunst, cultuur, sport, techniek en informatica

Of je nu een creatief, sportief, muzikaal of technisch talent bent….  Op het Han Fortmann ben je op je plek. Er is een ruim aanbod aan vakken voor kunst & cultuur en ook sport, techniek en informatica zijn opgenomen in het programma. Vanaf de brugklas kun je zelfs al kiezen in welke vak je extra uitdagende opdrachten wilt doen, omdat je zelf kiest welk keuzevak jij volgt in de tweede helft van het brugklasjaar. “Wat je wilt maken, kun je ook maken!” en “Wat je wilt leren, kun je leren!”

 • Internationaal! Reizen en meer….

Op het Han Fortmann doe jij ook internationale ervaring op. Wat dacht je van de reizen die er zijn? Zo kun je kiezen voor een reis naar Parijs, Berlijn, Rome, Londen, Wenen of Praag. Wil je meer cultuur of juist meer sport op je reis? Het kan allemaal! En wat dacht je van leuke dagtrips naar Lille en Münster? Er zijn ook nog extra reizen voor leerlingen die dat graag willen.

 • Excellentie

Op het Han Fortmann  krijgt iedereen de kans om op zijn niveau te excelleren. Of je nu een goede leerling in de onderbouw bent die in switchuren tijd mag inruilen om aan eigen projecten te werken of een briljante toekomstige schaakkampioen bent… Voor iedereen is er voldoende uitdaging om te groeien en verder te kijken dan het Han Fortmann. Zo werken we samen met Italiaanse scholen waar we ook op bezoek gaan, kun je deelnemen aan het Model European Parliament, kun je masterclasses volgen op de universiteit en kun je andere leerlingen helpen via peer teaching.

 • Informatica

Op het Han Fortmann kun je in de bovenbouw kiezen voor het vak informatica. Er zijn maar weinig scholen die dit aanbieden. In de brugklas en leerjaar 3 kun je al kennismaken met dit vak aan de hand van interessante thema’s die jou worden aangeboden.

 • Ondersteuning

Op het Han Fortmann hebben we een stevige ondersteuningsstructuur en een ruim begeleidingsaanbod voor leerlingen. Heb je dyslexie, ADHD, ASS, fysieke beperkingen of iets anders wat je kan belemmeren bij het leren, dan bieden we daar graag ondersteuning bij.

We vinden het uiteraard jammer dat we u nog niet in de school hebben kunnen ontvangen. Vorig jaar, tijdens de lockdown van begin 2021, hebben we een aantal examenkandidaten gevraagd om een filmpje te maken waarin zij de school laten zien. Door dit filmpje hier nog een keer weer te geven, krijgt u toch alvast een beetje beeld van ons gebouw.

https://youtu.be/hkEafXN_mwo

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met mevrouw D. Jaspers via d.jaspers@trinitascollege.nl.