18 februari 2023

Impressie van de Kleine Prijs 2023

Vrijdag 10 en zaterdag 11 februari, was de aula van de Johannes Bosco het toneel van de voorrondes van De Grote Prijs (GP), beter bekend als de Kleine Prijs (KP).

De sfeer was perfect. Leerlingen hielpen elkaar met hun act en gaven elkaar tips om de zenuwen enigszins in bedwang te houden. Hierdoor ontstonden ook nieuwe vriendschappen.Het is daarom niet alleen de ‘show’, maar vooral alles eromheen wat het zo leuk en waardevol maakt. Ruim veertig acts schreven zich dit jaar in om hun kunsten te vertonen op het podium, dat voor deze voorronde was verfraaid met bewegend LED-licht.

Van de veertig acts die uiteindelijk optraden, zijn er tweeëntwintig acts geselecteerd om hun opwachting te maken tijdens de GP: veertien door de jury, vier door het publiek, en achteraf vier ‘wildcards’ door het productieteam.  De jury bestond uit dansschooleigenaresse Jasmijn Jesse, gitaardocent Daan van Zelm (ex-Trinitas/GP) en singer-songwriter Rosemarijn Strijker (ex-Trinitas/GP). De jury gaf iedere act live coachend commentaar vanuit de zaal.

Het waren twee mooie dagen en er is weer een goed en afwisselend programma voor De Grote Prijs uitgerold. De Grote Prijs vindt plaats op donderdag 23 maart (publieksprijs en jurycommentaar) en vrijdag 24 maart (finaleavond) in Theater Cool. Zaterdag 25 maart is het GP Lustrumfestival: de uitgestelde viering van 30 jaar Grote Prijs met optredens van oud-deelnemers en oud-winnaars. Voor informatie en tickets zie degroteprijs.nl en gplustrum.nl.