8 maart 2022

Verslag MEP Noord-Holland

Gedurende het weekend van vrijdag 4 maart tot en met maandag 7 maart werd het MEP Noord-Holland, oftewel het Model European Parliament gehouden. Het MEP is een nabootsing van het Europees Parlement voor leerlingen uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs. De bedoeling is dat deelnemers oplossingen bedenken voor ingewikkelde problemen binnen de Europese Unie. Dit jaar waren er verscheidene vraagstukken, over onder andere Buitenlandse Zaken, Internationale Handel, Ontwikkelingssamenwerking en Industrie, Onderzoek en Energie.

Het weekend begon met een leuke kennismakingsactiviteit, namelijk Merengue dansen. Het dansen verliep niet altijd even soepel, maar het was zeker een unieke manier om elkaar te leren kennen. De dagen daarop waren er commissievergaderingen op zowel het Han Fortmann als het Jan Arentsz. Het Han Fortmann werd vertegenwoordigd door Maud Renses, Nova van Veen, Zefanjah de Jong, Richard Kranenburg, Ella Goudsblom, Meike Wagenaar, Célina Disseldorp en Yorrit Terran. Op 7 maart, overigens de laatste dag van het MEP, werd de algemene vergadering gehouden. Na het zenuwslopende debatteren werden de kandidaten voor het MEP Nederland eindelijk aangekondigd. Van het Han-Fortmann mag Zefanjah de Jong Noord-Holland gaan vertegenwoordigen. Ella Goudsblom en Maud Renses staan op de reservelijst.

Al met al, er werd grondig gedebatteerd, er werd goed gelobbyd en er werd bovenal héél veel plezier gemaakt. Het MEP weekend in Noord-Holland is dus geslaagd!

7 maart 2022 door Joylien Marianayagam