15 november 2023

Uitwisseling vwo-5: groeten uit la bella Italia

In het kader van de uitwisseling, verblijven onze leerlingen van vwo-5 deze week in Italië. In ons onderwijs besteden wij namelijk aandacht aan internationalisering. Wij vinden het onze taak om leerlingen op te leiden tot wereldburgers die goed zijn voorbereid op de internationale en interculturele maatschappij.

De uitwisseling met vier scholen in Italië in 5 vwo is een praktisch voorbeeld waarbij de leerling oefent in het contact leggen met leerlingen in het buitenland, zich leert zich uit te drukken in een moderne vreemde taal en de cultuur van een land van binnenuit leert kennen. De leerlingen verblijven in de omgeving van Padua en Milaan in gastgezinnen.

Samen met de leerling uit het gastgezin werken onze leerlingen aan een filmproject. In het voorjaar komen de leerlingen uit Italië naar ónze school en zij verblijven dan bij onze leerlingen. Het is een unieke ervaring om op deze wijze met buitenlandse culturen in contact te komen. Uiteraard is er naast het filmproject ruimte voor culturele activiteiten en plezier.

Leerlingen vinden het in het begin best een spannend avontuur, maar door de uitwisseling zijn al meerdere internationale vriendschappen voor het leven ontstaan. Een unieke ervaring dus!