14 februari 2024

MEP 2024

Afgelopen weekend heeft het MEP 2024 plaatsgevonden. Veel van jullie zullen niet bekend zijn met wat het MEP nou precies is. MEP staat voor Model European Parlement. Dit “Parlement” bestaat uit leerlingen van scholen door heel Noord-Holland. De leerlingen komen bij elkaar om te vergaderen over actuele problemen in de Europese Unie. Alle leerlingen krijgen een land binnen de Europese Unie toegewezen en moeten een maatschappelijk probleem voor dit land oplossen. Hier wordt dan weer over vergaderd.

Nu zal je waarschijnlijk denken, oo leuk…..
Maar ik kan jullie verzekeren dat meedoen aan het MEP het zeker waard is. Er zijn meerdere onderwerpen en meerdere functies, waar voor iedereen wel iets bij zit, en stel dat vergaderen niet helemaal jouw ding is, dan kan je ook nog als journalist meedoen. Dit houd in dat je overal foto’s en filmpjes van mag maken en je mag ook de officiële MEP krant schrijven! Deze krant is elk jaar weer een hit.

Verder zal je in het MEP weekend aan veel sociale activiteiten deelnemen, veel nieuwe mensen leren kennen en misschien nieuwe vriendschappen sluiten. Samen een weekend aan dit soort onderwerpen spenderen schept een band.

Nu dan een beetje inhoudelijk: dit jaar hebben 59 leerlingen meegedaan waarvan 14 leerlingen van het Han Fortmann. Acht van deze leerlingen hebben het MEP gewonnen en zijn doorgegaan naar het Nationale MEP. Van het Han Fortmann heeft Zouhair Adhimine gewonnen als deelnemer en Vince Rietveld als voorzitter.

Door: Evelien Prosée