5 juni 2023

Lille c’est Vwo4 fatl!


Nadat we het opdrachtenboekje gekregen hadden, mochten we zelf op pad en maakten wij de opdrachten. Ik zat in een groepje van 3 en wij gingen eerst wat eten en drinken in een typisch Frans restaurantje. Engels werd er amper gesproken en dus moesten wij het met ons beste Frans zien te redden. De vragen waren vrij algemene vragen over Lille zelf, waarvoor we de stad zelf moesten verkennen.
Voor een opdracht moesten er interviews gehouden worden. Tijdens mijn eigen interview kwamen mijn groep en ik erachter dat de bewoners van Lille zelf erg weinig algemene kennis over de stad zelf hebben. Zo interviewden wij een geschiedenis docent die maar 2 van de 15 vragen goed had!
Na deze ochtend was het lunchtijd! Ik ging samen met mijn vriendinnen in een typisch Frans restaurantje lunchen.

Na de lunch, werd de klas bij het Musée des Beaux-Arts verwacht. Hier liepen we in onze groepen rond om verscheidene kunstwerken te bestuderen. Over deze kunstwerken stond ook een opdracht in het werkboekje. Dit museum was onwijs gaaf en eigenlijk helemaal niet saai.

In de middag kwam de zon lekker door en hadden we dus nog genoeg tijd om de stad te verkennen.

Ik wilde graag nog wat lekkers kopen om mee naar huis te nemen en dus ging ik op zoek naar een bakker of pâtisserie.

Het was nu 18:30 uur, dus het teruglopen naar de bus begon. Onderweg hadden we nog een tussenstop om de benen te strekken en nog wat eten te halen.
In de bus hadden we nog een evaluatie van de dag en kwamen wij erachter dat er veel Frans is gesproken. Onze sociale vaardigheden in het Frans hebben we toch nog kunnen verbeteren tijdens de excursie!

Écrit par Floor Schagen, V4aTTO