19 juli 2023

Leerlingen HF voortaan beschermd op school tegen uv-straling

Sinds vrijdag 14 juli hoeven onze leerlingen niet meer bang te zijn om te verbranden tijdens pauzes, sportactiviteiten of excursies.  Op die dag is er namelijk een zonnebrandcrème-dispenser op het schoolterrein geplaatst, waar leerlingen gemakkelijk gratis gebruik van kunnen maken.

Met de toenemende bewustwording van de schadelijke effecten van overmatige blootstelling aan de zon, neemt onze school hiermee proactieve maatregelen om ervoor te zorgen dat de leerlingen het hele jaar door beschermd worden tegen de schadelijke uv-straling.  

De dispenser is verstrekt door Univé Noord-Holland, die eerder dit jaar een oproep deed aan verschillende openbare voorzieningen in Noord-Holland om te kijken welke instelling interesse zou hebben in een gratis zonnebrandcrème-dispenser voor in ieder geval het komende jaar. De verzekeraar richt zich hiermee op het voorkomen en beperken van huidschade.

Onze school heeft gehoor gegeven aan deze oproep, omdat wij het belangrijk vinden dat onze leerlingen zich bewust zijn van de schadelijke effecten van te veel uv-straling.