12 maart 2024

Gymnasiumdag 2024

Vrijdag 8 maart vond de jaarlijkse gymnasiumdag plaats. Zefanjah de Jong en Djinny Obdam schreven een verslag.

Zoals elk jaar was deze gymnasiumdag zeker weer geslaagd. De voorstelling over de reis van Odysseus was niet alleen educatief voor de brugklassers, maar ook komisch voor de eindexamenleerlingen. Daarna volgde de lunch waarbij de broodjes van de kantine centraal stonden, van broodje carpaccio tot chicken chili, voor ieder zat er wat bij. Nadat ook de nodige waterkan die omgevallen was, was opgeruimd begonnen de workshops.

De workshops waren verzorgd door docenten van onze school en zelfs een oud-docent Tom Smits. De eerste klassers hebben voorbereidingen getroffen voor hun eigen toneelstuk, terwijl de tweede en de derde klassers de rol van pottenbakkers en detectives op zich namen. Zo hebben zij de moord van Caesar opgelost en potjes gebakken met inspiratie van de Klassieke Oudheid. De vierde en de vijfde kregen alvast een pre-view over de Griekenlandreis; hopelijk houden ze hun motivatie vast tot het eind van hun reis wanneer uitputting en het snelle looptempo hen inhaalt. Als laatste komen de eindexamenleerlingen die een hele leuke en educatieve workshop Sanskriet kregen. Waarbij ze erachter kwamen dat er nog een moeilijkere taal dan Latijn en Grieks op de wereld voorkomt. Na de workshops, waarbij de eindexamenleerlingen de laatste waren om zich weer te melden in aula, ontvingen de vijfde- en zesdeklassers, en ook twee derdeklassers, hun certificaten van Europese examens Latijn en Grieks.

Eind goed, al goed, zoals gebruikelijk wonnen de bovenbouw leerlingen bij de jaarlijkse Kahoot! En kon iedereen na uitreiking van de prijzen een lekker zonnig weekend in.

We willen graag de docenten die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt bedanken, net zoals de theatergroep Alice.

Credits: Zefanjah de Jong en Djinny Obdam.