18 april 2022

Gymnasiumdag 2022

Hoe maak je echte Romeinse hapjes, hoe maakten de oude Grieken tassen en welke relatie hebben Europese talen met elkaar? Tijdens de jaarlijkse gymnasiumdag van vrijdag 15 april konden onze gymnasiumleerlingen het allemaal ervaren en leren. De ochtend bestond uit twéé workshoprondes waar van tevoren op ingeschreven mocht worden, de middag uit een klassieke theatervoorstelling en een quiz.   

De gymnasiasten konden kiezen uit een heel scala aan workshops waarbij de gemene deler natuurlijk de Griekse en Romeinse oudheid was: van praktische workshops tot workshops waarin de hersenen flink aan het werk gezet werden. Zo konden de leerlingen onder anderen bij de workshop Colosseum een maquette van een mini-Colosseum maken, was er een workshop Sanskriet en Myceens waar een beroep werd gedaan op de talenknobbels en moesten de leerlingen bij de workshop Historische Taalkunde samenwerken om een groot aantal talen op de juiste manier op de Indo-Europese stamboom in te vullen. Dit bleek een echte hersenkraker, maar uiteindelijk lukte het de beide ochtendgroepen om deze puzzel op te lossen!  

Na de heerlijke lunch die tijdens de workshop ‘’kokkerellen in de Oudheid’’ was bereid, kwam theatergroep Aluin de leerlingen vermaken door in één uur acht Griekse tragedies de revue te laten passeren waarbij iedereen op het puntje van de stoel zat.  De dag werd afgesloten door een quiz in teamverband, een Kahoot, waarbij een team bestond uit gymnasiumleerlingen uit alle jaarlagen. Het team Vuur liet hierbij zien de meeste kennis in huis te hebben en veroverde de Mars bokaal.  

Het was kortom een dag waarin veel geleerd is en waarbij samenhorigheid en vooral veel plezier hand in hand gingen.