Dit staat je te wachten in de brugklas

HF_23

De eerste weken

Bij wie kom je in de klas en wie worden mijn vrienden? Dat zijn spannende vragen als je van je vertrouwde basisschool naar de brugklas gaat. Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten. Het nieuwe jaar beginnen we met elkaar leren kennen. Dat doen we in de klas tijdens de mentorlessen en natuurlijk gaan we ook met z’n allen leuke dingen doen. Er staan allerlei introductieactiviteiten op het programma. Reken maar dat het gezellig wordt!

HF_16

Na een paar maanden
De eerste maanden vliegen voorbij. Het groepsgevoel in de klas is gegroeid. Langzaam worden jullie een hechte club. Je volgt 14 vakken, elke les duurt 50 minuten. Het lesrooster kun je inmiddels makkelijk ontcijferen en je weet de weg in school. Je eigen notebook heb je altijd bij je, omdat een deel van de lesmethodes digitaal is. Tijdens de mentorlessen leer je hoe je handig met huiswerk om gaat. Plannen is tenslotte ook iets wat je moet leren.

HF_03

Kies voor jouw talent
Doen waar je goed in bent is leuk! Wij vinden het belangrijk dat je op school kunt werken aan je talent. Kies jij voor sport, techniek of liever voor een cultuurvak? Wie weet sta jij straks op het podium bij De Grote Prijs, teken je een stripverhaal of los jij een groot probleem op met een designbouwsel? Wij zijn benieuwd naar jouw talent. Om te ontdekken wat jij leuk vindt, kun je in de brugklas al extra activiteiten en lessen volgen in sport, art & design, techniek, drama of muziek.

Leren voor het leven
Binnen de samengestelde klassen besteden we meer aandacht aan het werken met leerdoelen. Je leert na te denken over waar jij goed in bent en wat je nog zou willen verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen, hiervoor werk je samen met je klasgenoten, ouders, mentor en vakdocent. Hierdoor zul je steeds meer verantwoordelijkheid leren nemen bij je vervolgstudie en werk. Het goed kunnen reflecteren, het weten wie je bent en waar je goed in bent en wat je nog wilt leren, daar heb je natuurlijk je leven lang plezier van!