Dit staat je te wachten in de brugklas

foto 3 buiten groepje jongens

De eerste weken

Bij wie kom je in de klas en wie worden mijn vrienden? Dat zijn spannende vragen als je van je vertrouwde basisschool naar de brugklas gaat. Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten. Het nieuwe jaar beginnen we met elkaar leren kennen. Dat doen we in de klas tijdens de mentorlessen en natuurlijk gaan we ook met z’n allen leuke dingen doen. Er staan allerlei introductieactiviteiten op het programma. Reken maar dat het gezellig wordt!

foto 1 meisje notobooks

Na een paar maanden
De eerste maanden vliegen voorbij. Het groepsgevoel in de klas is gegroeid. Langzaam worden jullie een hechte club. Je volgt 14 vakken, elke les duurt 50 minuten. Het lesrooster kun je inmiddels makkelijk ontcijferen en je weet de weg in school. Je eigen notebook heb je altijd bij je, omdat een deel van de lesmethodes digitaal is. Tijdens de mentorlessen leer je hoe je handig met huiswerk om gaat. Plannen is tenslotte ook iets wat je moet leren.

foto 6 muziek jongens

Kies voor jouw talent
Doen waar je goed in bent is leuk! Wij vinden het belangrijk dat je op school kunt werken aan je talent. Met een uitgebreid pakket aan keuzevakken, bepaal jij wat je graag wilt doen. Wie weet sta jij straks op het podium bij De Grote Prijs, bouw je je eigen website, teken je een stripverhaal of leg je een moestuin aan.