30 maart 2022

Finalist Han Fortmann bij finale digitale beverwedstrijd

Hoe ontdek je of je interesse en/of talent hebt voor informatica en computational thinking? Speciaal voor dat doel wordt elk jaar de beverwedstrijd, een landelijke informaticawedstrijd, georganiseerd. Op het Han Fortmann doen leerlingen met het schoolexamenvak informatica in hun vakkenpakket elk jaar aan deze wedstrijd mee. Dit jaar wisten zeven van onze leerlingen uit 4 en 5 vwo tot de landelijke finale door te dringen.

De beverwedstrijd bestaat uit twee rondes. Tijdens de eerste ronde maken leerlingen uit het basis- en middelbaaronderwijs opdrachten op hun eigen school. Daarvoor krijgen ze 45 minuten de tijd. De beste leerlingen worden uitgenodigd voor de landelijke finale. Die vond dit jaar op 26 maart plaats op de hogeschool Windesheim in Zwolle.

Deelnemers krijgen verschillende vragen voorgeschoteld die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt er geen specifieke voorkennis voor nodig. De opgaven zijn zó gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen. De vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt …

In de afdeling klas 3 en 4 wist Merijn Hooijmans uit 4 vwo de beste score neer te zetten en daarmee de landelijke finale in Zwolle te winnen. Een prestatie om trots op te zijn. Gefeliciteerd Merijn!