30 november 2021

Excursie gymnasium 4 naar Amsterdam

Op excursie in coronatijd? Ja, het kan! Gymnasium 4 toog op woensdag 24 november naar Amsterdam om het Paleis op de Dam en het Allard Pierson Museum te bezoeken. In het Paleis op de Dam, vol van Klassieke goden en mythen, volgden zij een audiotour en volbrachten een opdracht voor KCV, in het Allard Pierson leidde een gids hen over de gipsenzolder en de Romeinse afdeling. Hieronder volgt een verslag van Zefanjah de Jong en Donna Hessing.         

Deze excursie was interessant, mooi, educatief en bovenal hebben we heel veel plezier gehad. We gingen rond 9:00 met de trein van Heerhugowaard naar Amsterdam Centraal. Daar aangekomen liepen we naar het Paleis op de Dam.  Het Paleis op de Dam was een heel mooi en imposant gebouw, de binnenkant was heel mooi bewerkt met beelden, kroonlijsten, muur- en plafondschilderingen en portretten met ieder een eigen verhaal om te vertellen of te laten zien.

We liepen rond 11:30 het Paleis op de Dam uit en kregen wat tijd voor onszelf om wat te eten en door de stad te slenteren. Om 12:45 moesten we ons weer melden bij het Paleis op de Dam en liepen we naar Allard Pierson, een museum.

Allard Pierson was een museum met een Romeins, Grieks en Egyptisch gedeelte. We gingen eerst natuurlijk, met een gids, naar het Romeinse gedeelte toe. Daar gingen we naar een gipskamer met allemaal beelden die zijn nagemaakt in gips. Daarna gingen we nog naar wat andere beeldjes en plaatsen kijken van de Romeinen en van een beeld dat daar stond moesten we een tekening maken. Nadat we daar klaar waren hadden we nog heel even de tijd om naar het Egyptische gedeelte te gaan, wat ook heel erg mooi en leerzaam was.

Toen waren we klaar en liepen we weer naar het station toe. Rond 14:45 gingen we weer terug met de trein naar Heerhugowaard, daar waren we om 15:30 en toen mochten we na een geslaagde leuke en gezellige dag naar huis.

Selfie van Mika en Robin bij ‘hun’ godheid, Mercurius.