9 maart 2022

De Kleine Prijs – De Binding, 4 en 5 maart

Voor het eerst in de 31-jarige geschiedenis van de Kleine Prijs (hierna: KP) vond deze niet plaats in de aula van Han Fortmann of Johannes Bosco, maar in plaats daarvan in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude. Het was een geweldige ervaring voor de leerlingen om in zo’n mooi theater te mogen optreden. Net als bij de Grote Prijs (GP), was er professioneel licht en geluid. Uiteraard worden bij de GP licht en geluid nog mooier afgesteld, en het decor veel meer aangekleed.

Voor de Kleine Prijs hadden zich ruim 38 acts ingeschreven. Hiervan vielen er twee op het laatste moment af. Meerdere acts hadden ook nog eens te kampen met coronabesmettingen. De zanger/gitarist van Wildfire liep kort voor de KP corona op, waarna een vervanger werd ingeschakeld die een dag later óók corona bleek te hebben. Uiteindelijk werden er twee vervangers gevonden: één voor de gitaarpartij, en één nieuwe leadvocalist. Een mooi voorbeeld van hoe onze leerlingen zich niet uit het veld laten slaan.

Aan het einde van elke KP-avond werd een tweetal acts door de goedgevulde zaal direct ‘door’ gestemd naar de GP. Ook was er een jury die tijdens de show de acts voorzag van live coachend commentaar. Alle acts hebben naderhand het jurycommentaar schriftelijk ontvangen zodat zij weten waar zij aan kunnen werken. De jury heeft over de twee avonden in totaal veertien acts door laten gaan naar de GP. Tot slot heeft het productieteam afgelopen zondag via sociale media de zogeheten wildcards bekend gemaakt, waarbij er dit jaar voor is gekozen niet de normale vier, maar vijf wildcards uit te reiken. Dit omdat de kans groot is dat acts niet mee kunnen doen vanwege coronabesmettingen. De GP telt dit jaar dus 23 acts, één act meer dan normaal.

Voor meer informatie, het programma van de Grote Prijs en de ticketverkoop, klik hier.