19 september 2021

Dag van de Duitse taal

Woensdag 22 september is de Dag van de Duitse taal. Dit jaar is het thema ‘Austausch’ (uitwisseling); we vieren dan alle mogelijkheden van ‘Austausch’ tussen Nederland en Duitsland en het belang daarvan.  Op school gaan we hier uitgebreid aandacht aan besteden.

 De uitwisseling tussen Nederland en ons grootste buurland is er op allerlei gebieden: cultureel, politiek, economisch, maar ook op het gebied van taal. Door met elkaar uit te wisselen is het mogelijk om verschillen en overeenkomsten te ontdekken en daarmee de eigen kennis en ervaring te vergroten. Je leert een taal en cultuur pas écht kennen, door daadwerkelijk met elkaar in contact te komen, wat uiteindelijk ontzettend waardevol is voor een goede samenwerking tussen landen. In havo-4 wordt hiermee gestart door een bezoek te brengen aan Berlijn of Wenen en in havo-3 kunnen de leerlingen een dagje Münster ervaren, mits de maatregelen dit toelaten.

De klassen die op woensdag een les Duits hebben, krijgen een smakelijke verrassing. Ook zullen verschillende klassen meedoen aan de nationale quiz en de escape room. Viel Spaß!