26 september 2022

Brugklaskamp 2022

Op maandag 19 september om 8:45 zijn we met 4 bussen, 231 leerlingen, 20 docenten, 2 leerlingbegeleiders, 2 auto’s en een aanhanger voor 2 volle dagen en 1 nacht naar zomerkamp Heino vertrokken. We zijn mooi op tijd gearriveerd en na het inchecken bij de huisjes kon het programma beginnen.

De eerste belangrijke activiteit was lunchen. Het middagprogramma bestond uit een speurtocht, een mentoractiviteit en het beschilderen van stenen. Het avondprogramma begon met het avondeten halen bij de kantine waar een heerlijke pizza op het menu stond!

Hierna hadden de leerlingen vrije tijd, die werd ingevuld met rondrennen, voetballen, tafeltennissen, volleyballen, spelen in de speeltuin en gewoonweg ouderwets chillen.

Een disco-avond met een glitterthema was vanaf 20:00 het moment om de laatste energie eruit te gooien, maar natuurlijk konden leerlingen er ook voor kiezen om een spelletje te spellen in een huisje of om tot rust te komen bij het kampvuur. Om 22:30 moesten de leerlingen terug zijn in hun eigen huisjes en om 23:00 werd hun allemaal ‘oogjes dicht en snaveltjes toe’ gewenst! Wat de meesten toch echt pas na 00:00 deden.

In de vroege ochtend om 7 uur maakten de toch wat vermoeide leraren alle leerlingen wakker; sommigen waren helemaal startklaar en anderen waren nog in diepe slaap.

Na het ontbijt moesten eerst alle huisjes opgeruimd worden en daarna begon het dagprogramma weer met een roulatiesysteem dat bestond uit: sport en spel, muziek, minigolf of zwemmen. Na de lunch is iedereen weer de bus ingestapt en om 16:30 arriveerden we heelhuids bij school waar enthousiaste ouders ons stonden op te wachten.

Inez Bos (verslag) en Elles Potter (foto’s)