30 maart 2022

Aylien Wartanian wint de 31e “De Grote Prijs”

Afgelopen weekend was Cool Kunst & Cultuur weer het decor van De Grote Prijs, de muzikale talentenpresentatie van het Trinitas College. 23 acts in de categorieën Soundmix, Live Begeleid, Dans, Instrumentaal en Popgroepen gaven acte de présence op het podium van de Rodi Media Zaal in een professioneel verzorgde show. De vakjury (onder leiding van zangcoach Martine Wolkers) gaf vrijdagavond live commentaar na elke act, en besloot zaterdag de Grote Prijs Wisseltrofee uit te reiken aan de klassieke pianiste Aylien Wartanian uit gymnasium 1a. De jonge pianiste, die al volop meedoet aan klassieke pianoconcoursen, dwong respect af bij de jury voor haar verbluffende uitvoering van Claude Debussy’s Clair de Lune.

De vrijdag stond in het teken van de Publieksprijs. Deze felbegeerde prijs werd in de wacht gesleept door de band Dr. Rhythm and the Nasty Nurses, met hun spetterende uitvoering van Layla (Derek and the Dominos). Daarnaast gaf de aanwezige vakjury na elke act live coachend commentaar om de artiesten verder te helpen met hun muzikale performance.

Zaterdagavond stond in het teken van de Finaleavond, waarop de vakjury haar categorieprijzen en De Grote Prijs uitreikt. In de categorie Popgroepen ging Feedback Fiasco met de 1e plek aan de haal met hun uitvoering van ‘Feeling Good’. De tweede en derde prijs waren voor respectievelijk URBN en de eerder genoemde Dr. Rhythm. De 1e prijs Instrumentaal ging naar Barry Krom voor zijn uitvoering van Rachmaninoff’s ‘Prelude in C Sharp Minor’, en de eerste prijs Soundmix was voor brugklasser Matya van Stralen met ‘Fantasmas’. De tweede prijs Soundmix werd gewonnen door Marlies Prasing (‘Scars To Your Beautiful’). De 1e prijs Dans ging naar duo Xtreme Dance Dream. De categorie Live Begeleid was dit jaar van zeer hoog niveau, met de 1e prijs voor Sarah en Thijs (‘Rijbewijs’), 2e prijs voor Keira en Fiene (‘Speechless’) en 3e prijs voor Esmee en Barry (‘Skinny Love’). Een speciale juryprijs werd uitgereikt aan Britt met haar moderne dans op ‘Dat Heb Jij Gedaan’, maar de absolute hoofdprijs ging natuurlijk naar brugklasser Aylien Wartanian, die overduidelijk liet blijken van een professioneel musiceerkaliber te zijn.

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug: “Het was bijna onwerkelijk om na twee coronajaren weer een volledig normale Grote Prijs te mogen draaien. Een mooie volle zaal is toch wat je wil voor de leerlingen. Het was weer ouderwets gezellig onder de artiesten en de crew. Ook voor het horecateam van Cool moet het een verademing zijn geweest om het publiek weer zonder restricties te mogen verwelkomen. Toch hebben we veel van de afgelopen twee ‘coronaedities’ geleerd: Onze livestream (verzorgd door Schoon Producties) is enorm gestegen in niveau, en het online theater is gebleven. Familieleden die in het buitenland wonen kunnen zo toch de show bekijken, en dat is natuurlijk wel heel erg gaaf. We bedanken alle deelnemers en het publiek en kijken nu al uit naar volgend jaar!”

Meer informatie over De Grote Prijs is te vinden op www.degroteprijs.nl