Datum: 20 januari 2025
Tijd: 19:30 - 21:00
Op maandag 20 januari 2025 zijn ouders van harte welkom op de ouderinformatieavond. De inloop, met koffie/thee, is vanaf 19.00 uur en we starten gezamenlijk om 19.30 uur. De avond eindigt rond 21.00 uur.
In onze aula staan verschillende stands met informatie over allerlei onderwerpen zoals mavo/havo-stroom, tweetalig onderwijs (tto), gymnasium, tweejarige brugperiode en HF Likes. Ook is er informatie over ondersteuning van leerlingen, internationalisering (waaronder de buitenlandreizen), digitalisering, instroom vanuit theoretische leerweg jaar 4 en nog veel meer.
Naast deze stands presenteren we tijdens twee informatierondes verschillende onderwerpen. Voor deze informatierondes is vooraf INSCHRIJVEN mogelijk. Op basis van de inschrijving maken wij een mooi programma. Inschrijven voor twee rondes is niet verplicht. Het is ook mogelijk om een of geen rondes te kiezen, zodat er tijd en ruimte is om de informatiemarkt in de aula rustig te bezoeken. Ook zonder inschrijving zijn ouders van harte welkom!
Er is keuze uit:
- Tweejarige brugperiode.
Op het Han Fortmann duurt de brugperiode twee jaar. Wij willen dat iedere leerling op de voor hem/haar beste plaats zit. Welke activiteiten vinden er plaats en op welke manier volgen en ondersteunen we de leerlingen tijdens de tweejarige brugperiode?
- Tweetalig onderwijs (tto).
Op havo/vwo-niveau kan je de keuze maken voor tweetalig onderwijs. Wat houdt dit in en spreken de leerlingen dan de hele dag Engels? Wat levert het op en wie kan er deelnemen?
- Gymnasium.
Voor leerlingen met een vwo-advies is er de mogelijkheid om te kiezen voor het gymnasium. Hoe werkt het projectonderwijs en kan je later alsnog instromen? - Mavo/havo-stroom.
Leerlingen met een mavo/havo-advies kunnen ook op het Han Fortmann terecht. Op deze manier kunnen zij na de tweejarige brugperiode alsnog doorstromen naar mavo of havo. - HF-likes!
Binnen het reguliere programma bieden we in de 1e en 2e klas keuzevakken aan waarin leerlingen zich extra kunnen ontwikkelen. Denk aan sport, technology, drama, muziek!
- Extra ondersteuning.
Soms heeft een leerling niet genoeg aan de basisondersteuning en is er meer nodig. In onze ondersteuningsstructuur is er extra ondersteuning mogelijk op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie, ad(h)d, faalangst, sociale vaardigheden en trajectbegeleiding.
Andere vragen? Vraag het vooral aan een medewerker of leerling tijdens deze avond.
Tot ziens op 20 januari!