6 september 2023

Aftrap lustrumjaar groot succes 

Met een gezamenlijke lunch vóór de school, een toespraak van de burgemeester én een spetterend optreden van de populaire zanger Claude, hebben wij gisteren het lustrumjaar officieel geopend.  

Om 12.45 u werden alle leerlingen op school door de mentor verwelkomd, waarna de klassen per jaarlaag via de voordeur naar buiten gingen om daar bij één van de afhaalbuffetten een broodje, fruit en wat drinken te halen. Om 13.30 u werd de vlag gehesen door de burgemeester van Dijk en Waard, de heer Poorter.   Hij werd daarbij geassisteerd door de ontwerpster van het lustrumlogo:  Shanna Bruin, uit vwo-4. Na een korte toespraak van de burgemeester was er voor iedereen nog een warm broodje en een lekker ijsje.  Hierna werden de leerlingen door de mentor bijgepraat over alle activiteiten die dit schooljaar nog gaan plaatsvinden, waaronder een klassencompetitie (met o.a. het onderdeel heel HF bakt), een musical én natuurlijk een groot leerlingenfeest. 

Om 15.00 uur was het tijd voor het programmaonderdeel waar heel veel leerlingen op gewacht hadden: het optreden van Claude die op het schoolplein exclusief voor onze leerlingen een optreden gaf van een half uur. Natuurlijk zong iedereen mee met het bekende Ladada (mon dernier mot).  En toen Claude op het podium nog een selfie nam met een deel van de leerlingen, was dit natuurlijk de kers op de taart. 

Een dag om niet snel te vergeten door de mooie activiteiten, het prachtige weer, maar vooral ook vanwege het enthousiasme van de leerlingen en het gevoel van saamhorigheid. Een voorbode van een geweldig lustrumjaar!