24 september 2024

TTO HF doet mee aan World Cleanup Day

“Clean Up Day is an important day because it’s a day to clean up the streets, so we don’t live in plastic later” – TTO leerlingen van Han Fortmann doen mee aan de World Cleanup Day.

Op vrijdag 20 september was het zover: World Clean-up Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gingen deelnemers uit ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil.

Het Trinitas College TTO doet al een flink aantal jaar mee aan deze internationale cleanup en ook dit jaar zetten de leerlingen zich in voor een schonere leefomgeving. Gewapend met handschoenen, neon hesjes, afvalgrijpers en vuilniszakken trokken de leerlingen van de eerste drie leerjaren TTO de wijken rondom het Han Fortmann in. Zij werden hierin begeleid door de vierdejaars leerlingen en hun docenten.

In de lessen levensbeschouwelijke vorming en Engels is voorafgaand aan de Cleanup aandacht besteed aan de impact van vooral plastic op de leefomgeving van mens en dier maar ook wat we hier zelf aan kunnen doen. Hoewel de hoeveelheid zwerfafval gelukkig meeviel hebben zij toch een flink aantal blikjes, plastic en ander afval kunnen rapen waardoor de directe omgeving in ieder geval weer wat schoner is. Het is zoals een vierdejaars omschreef: “We need to do everything we can and every little effort helps”.