17 september 2024

Brugklaskamp 2024 groot succes

Strand, sporten, spelletjes en vooral héél veel plezier; het waren déze ingrediënten die een groot succes maakten van het brugklaskamp 2024.

In 5 lichtingen gingen de brugklasleerlingen de afgelopen week op kamp naar Stayokay (een hostel) in Egmond. Terwijl de spullen van de kinderen ’s ochtends vroeg al werden gebracht, gingen de brugklassers ondanks het soms regenachtige weer samen met mentoren en begeleiders met de fiets op pad.

Bij aankomst was het tijd om even gezellig te kletsen onder het genot van een heerlijke lunch, om vervolgens weer met genoeg energie richting het strand te kunnen fietsen. Hier werden zandkastelen gebouwd, samenwerkingsspellen gespeeld en vooral veel gelachen. Het weer werkte niet altijd mee, maar dat mocht de pret niet drukken!

Na het strand waren de kamers klaar en hadden de leerlingen even tijd voor zichzelf. Na een heerlijk bord patat met frikandel was het tijd voor Crazy 88. Dit is een spel met 88 vragen die de kinderen in groepjes moesten beantwoorden. Hierna kozen sommigen ervoor om nóg een spelletje te doen, terwijl anderen alvast lekker naar de slaapkamer vertrokken.

De volgende ochtend zat iedereen om 8.00 uur alweer fris aan het ontbijt. Nadat alle kamers netjes waren gemaakt door de leerlingen, was het weer tijd om te gaan. Rond 10:00u vertrok de stoet naar het zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar. Daar konden de leerlingen een paar uur lekker hun eigen gang gaan in het zwembad. Rond 13:45u sprong iedereen weer op de fiets voor het laatste stukje richting school.

Doel van het kamp was met elkaar kennismaken en dat is zéker gelukt. Wij wensen alle brugklasleerlingen een heel fijn én succesvol jaar toe!