Over Johannes Bosco

Wat kunnen we je allemaal vertellen over de locatie Johannes Bosco?

JB_47 klein

Wij zijn Johannes Bosco, een school waar we jou een fijne schooltijd willen bezorgen. Je maakt nieuwe vrienden en je weet steeds beter wat je wilt. Samen met betrokken docenten denk je na over jouw toekomstdroom. Met de vele keuzemogelijkheden die Johannes Bosco biedt, kan die droom nog alle kanten op gaan. Ga je voor een technisch vak, wil je na het vmbo verder naar de havo? Opties genoeg. We helpen je bij het maken van keuzes en we helpen je bij het leren.

Johannes Bosco is een vertrouwde plek waar jij je thuis voelt en jezelf kunt zijn. De docenten kennen jou goed en voelen zich bij je betrokken. En dat gaat verder dan schoolwerk. Hoe gaat het met je? Zit je lekker in je vel? Doordat je de docenten meerdere keren per week ziet, leren jullie elkaar goed kennen. Na drie of vier jaar zit je tijd op Johannes Bosco erop. Tijd voor een volgende stap! Veel vmbo-tl leerlingen gaan door naar de havo op Han Fortmann. Anderen kiezen voor een mbo-opleiding. Johannes Bosco is een school die in jou gelooft en waar je met plezier aan je toekomst werkt.

 

JB_10 klein

We hebben een fantastisch schoolgebouw met moderne praktijklokalen. Je werkt met de nieuwste apparatuur. 3D printen, laser printen, robotica… het is er allemaal. Ben jij sportief? Mooi! We gaan lekker sporten in onze grote sporthal.

Veilig en vertrouwd
Johannes Bosco is een populaire school met veel leerlingen. Maar we houden het wel graag klein, vertrouwd en gezellig. Daarom hebben de theoretische leerweg (tl) en beroepsgerichte leerwegen (bl) elk hun eigen lokalen. Jouw vaste mentoren en docenten vormen samen een klein team. We kennen elkaar goed en in de gangen zie jij veel bekenden.

JB_51 klein

Jouw talent telt
De middelbare school is meer dan een plek waar je kennis komt opdoen. Plezier maken, nieuwe vriendschappen sluiten en je talenten ontdekken… net zo belangrijk! Onze school is een warm nest, waar je jezelf kunt zijn. Je kunt kiezen uit verschillende talentvakken. Extra veel tijd besteden aan iets wat je echt interesseert en waar goed in bent… Wie wil dat niet?!

 

JB_43 klein

Klaar voor de samenleving
Je leert bij ons ook veel over de samenleving. Belangrijk, omdat je er zelf onderdeel van bent. Wat speelt er in Nederland? En in de rest van de wereld? De antwoorden vind je natuurlijk niet alleen tussen de 4 muren van de school. Buiten gebeurt het! Daarom doe je op allerlei manieren ervaring op in de praktijk.

Ontdek wie je bent
Op het Trinitas College hebben wij één doel: het beste in jou naar boven halen. Samen denken we na over misschien wel de belangrijkste vragen in je schooltijd: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wij helpen jou de antwoorden te vinden.