30 oktober 2021

Opening pannaveld

Woensdagmiddag 27 oktober werd ons pannaveldje officieel geopend! Dit veldje mag door alle leerlingen worden gebruikt in tussenuren, na school, voor school… wanneer je maar zin hebt om een balletje te trappen (of gooien). Ook gebruiken we het veld voor activiteiten in kader van JB-actief in de namiddag. 

Het veldje werd geopend door de wethouder Onderwijs en de jongens van FC Marlène. Amir en Colin zijn niet de eerste de beste: deze topspelers hebben op nationaal niveau alles gewonnen wat er te winnen valt, de nationale competitie, de beker en de supercup! Colin is bovendien oud-leerling van Johannes Bosco, dus hij wilde maar wat graag komen om onze jongens en meiden te inspireren! De afgelopen dagen scheen de zon, er wordt al lekker gevoetbald en gebasketbald! 

Het doorknippen van het lint door de wethouder is een betekenisvolle handeling voor zowel de sportieve als de sociale ontwikkeling van jongeren. De corona-situatie heeft voor kinderen zowel fysiek (te weinig beweging) als mentaal (te weinig contacten) impact gehad. Het gebruik van het pannaveldje kan daarbinnen een stimulerende rol vervullen.