Theoretische leerweg

Heb jij een vmbo óf vmbo/havo-advies? Dan kun je op Johannes Bosco alle kanten op. Tl is iets voor jou als je het leuk vindt om vooral op een theoretische manier te leren. Wat staat jou op de theoretische leerweg allemaal te wachten?

JB_53 klein

Het leuke aan een vmbo-opleiding is dat je zowel leert in theorie als praktijk. Bij de ene vmbo-richting volg je vooral praktijkles. Bij de andere ligt de nadruk op theorie. TL is de meest theoretische variant van het vmbo. Je leert dus vooral uit boeken en met (digitale) lesmethodes. Meer dan de helft van je schooltijd gaat daar elke week aan op. De rest van de tijd ga je aan de slag in de praktijk.

De brugperiode van de theoretische leerweg duurt 1 jaar. Langzaam kom je erachter welke vakken jij leuk vindt en waar je goed in bent. De docenten leren je kennen. Ze krijgen een beeld van jouw capaciteiten en motivatie.

Voor alle doorstroomroutes klik op LEES VERDER

Lees verder
foto 4 LO meisje

Welke richting past bij jou?
In de loop van het 1ste brugklasjaar ga je nadenken welke richting je volgend jaar opgaat. Er zijn twee opties: je gaat naar de 2de van tl óf naar de havo op locatie Han Fortmann. Welke richting past het beste bij jou? Je mentor en ouders denken met je mee bij het maken van de keuze.

Kies je examenprofiel
Aan het eind van de 2de klas sta je opnieuw voor een belangrijke keus. Ook nu kun je weer afslaan richting naar de havo. Past juist nog meer praktijkonderwijs bij jou, dan kun je volgend jaar naar kb 3. Als je op de tl-route blijft, is dit het moment om een examenprofiel te kiezen. Zoals je van ons gewend bent, helpen we je daarbij. Samen met je ouders.

Dit zijn de profielen waaruit je in de TL kunt kiezen:
           – Economie
           – Techniek
           – Zorg & Welzijn

Je kunt per profiel kiezen uit theorievakken, profiel-praktijkvakken en talentvakken.

Voor alle theorie-, profiel- en keuzevakken klik op LEES VERDER.

Lees verder
foto 3 schoolplein

Bovenbouw
Hè, hè, de kogel is door de kerk: je hebt je profiel gekozen. In de bovenbouw ga je aan de slag met de profielvakken en bijbehorende theorievakken en kun je nog aanvullende theorievakken (Frans, Duits, Biologie, Natuurkunde, Scheikunde) kiezen. Je hebt ook de mogelijkheid om al of niet een talentvak (tekenen, handvaardigheid, muziek of sport) te kiezen. De keuze is reuze!

Op naar het eindexamen
De tijd vliegt! Voor je het weet zit je in de 4de klas. Veel verplichte vakken zijn nu een keuzevak geworden. Aan het eind van dit jaar doe je examen in 7 vakken. Intussen denk je na over je toekomst. Ga je hierna naar het mbo? Of wil je een stapje hogerop en kies je voor de havo? Als nog twijfelt en wel wat hulp kunt gebruiken bij het kiezen, kun je altijd terecht bij je mentor, de decaan of een andere docent.

 

facebook_1570044463453

Diploma in the pocket!
Je felbegeerde papiertje heb je binnen. Jij bent klaar voor een volgende stap. Het is tijd om afscheid te nemen van het Trinitas College. De school waar 4 jaar geleden alles groot, nieuw en spannend was, is nu net zo vertrouwd als de basisschool van vroeger.

Voordat je vertrekt vieren we natuurlijk samen dat jij bent geslaagd. Misschien blijf je nog even op het Trinitas College en ga je nar havo 4. Ook als je verdergaat naar het mbo, houden we graag contact met je. Wat heeft je opleiding op het Trinitas College je opgeleverd voor je vervolgopleiding? We willen dat graag weten, zodat wij het allerbeste onderwijs blijven bieden.

 

Lees verder