15 november 2021

Ontdekkend leren over politiek

Op vrijdag 12 november bracht landelijk 2e kamer politicus Rob Jetten samen met Milo Poland, een lokale jonge politicus, een bezoek aan Johannes Bosco om te vertellen over de politiek. Het bezoek viel gelijk met de afronding van het thema ‘democratie’ bij de ontdekkende leerweg.

Op het gloednieuwe leerplein van de ontdekkende leerweg op Johannes Bosco keken leerlingen met nieuwsgierige blikken naar de gast. Ze hebben hem weleens gezien op televisie bij politieke debatten en nu komt hij vertellen over onze democratie en waarom het belangrijk is om je stemrecht te gebruiken.

De ontdekkende leerweg werkt in thema’s, waarbij de verschillende vakken hun lessen laten aansluiten op het thema. Het tweede thema van dit schooljaar voor de tweedejaars leerlingen is ‘Democratie’. Leerlingen leren over het ontstaan van onze democratie, wie Aletta Jacobs was, wat er gebeurde tijdens de Opstand, hoe de Europese Unie werkt en wat er allemaal gebeurt in de Tweede Kamer.

Ook een bezoek aan het gemeentehuis van Heerhugowaard was onderdeel van het programma buiten-leren. De leerlingen mochten plaatsnemen in de raadszaal en waarnemend burgemeester Bert Blase ging het gesprek aan. De leerlingen mochten allerlei vragen stellen en zelfs de ambtsketen even dragen. Dit in de aanloop naar de verkiezingen Dijk en Waard.