Onze begeleiding

Jij wordt gezien
Bijna iedereen heeft af en toe hulp nodig. Op Johannes Bosco bieden wij je die op allerlei manieren. Mentoren en docenten staan altijd voor je klaar om jou zo goed mogelijk te helpen. Hoe is het thuis? Hoe gaat het op school? We willen graag weten hoe het met je gaat.

Soms zit het even tegen en zit je niet lekker in je vel. Je kunt altijd bij je mentor aankloppen om te vertellen waar je mee zit. Samen kunnen jullie praten over een oplossing. En soms is alleen het vertellen van je verhaal al een hele opluchting. Ook staat er wekelijks een mentoruur op je lesrooster.

JB_05 klein

Leren-leren
Als je op de middelbare school zit, merk je dat leren soms een hele kunst is. Er komt meer bij kijken dan alleen het begrijpen van de lesstof. Hoe plan je je huiswerk voor al die verschillende vakken? Hoe zorg je ervoor dat je je toets op tijd hebt geleerd? Hoe houd je tijd over voor sport, vrienden en lekker Netflixen? Leren kun je leren! Tijdens de speciale studieles legt jouw mentor uit hoe jouw schoolwerk slim kunt aanpakken.

Leren-leven
En da’s nog niet alles tijdens de studieles. School betekent ook: vrienden maken, respect hebben voor elkaar, zelfvertrouwen kweken, rekening houden met anderen en gevoelens delen. Wij noemen dat ‘Leren-leven’. Ook daar gaan we samen uitgebreid mee aan de slag.

Lees verder
Studieplein1

Leren-kiezen
In de komende jaren ga je veel keuzes maken. Waar ben ik goed in? Wat past bij mij? Welk talent wil ik verder ontwikkelen? En welke kant ga ik op in de toekomst? Da’s leuk, maar kan ook lastig zijn. Goed nieuws: keuzes maken is een vaardigheid! Tijdens de studieles leer je hoe je bewust kiest.

Al je huiswerk af op het Studieplein
Al je huiswerk op school al af, hoe fijn is dat? Daarom hebben wij op Johannes Bosco het Studieplein. Hier kun je in stilte leren, lezen en huiswerk maken. Aan het eind van de middag staat er thee en een koekje voor je klaar. En er is een docent om je te helpen.

Lees verder
JB_39 klein

Jij kunt het!
Niets is zo belangrijk als een goede dosis zelfvertrouwen. Als je gelooft in jezelf, maakt dat jouw schooltijd een stuk leuker en gemakkelijker. Toch kan het zijn dat je weleens twijfelt. Kan ik dat wel? Ja, natuurlijk kun jij het! Als zo’n aanmoediging van je ouders, mentor of docent niet helpt, kun je meedoen aan faalangsttraining.

Extra ondersteuning
Naast de faalangsttraining kunnen wij je op nog veel meer manieren ondersteunen. Heb je examenvrees, ben je dyslectisch, heb je moeite met rekenen of wiskunde? Ook hiervoor kun je hulp krijgen. Ook bij andere (persoonlijke) problemen proberen we je zo goed mogelijk te helpen en zoeken we samen naar een oplossing. We hebben speciale mensen op school die jou extra kunnen ondersteunen.

Lees verder