21 januari 2022

Kennismaking groep 8

Ruimte voor kennismakingsactiviteiten voor leerlingen uit groep 8.

De nieuwe richtlijnen, zoals deze gisteren 20 januari door de Rijksoverheid zijn bekendgemaakt, geven aan dat kennismakingsactiviteiten op scholen voor voortgezet onderwijs voor leerlingen uit groep 8 onder voorwaarden ook fysiek op school mogen plaatsvinden. Hier zijn we erg blij mee. We vinden het fijn dat groep 8 leerlingen onder voorwaarden toch scholen mogen bezoeken en sfeer kunnen proeven om zo een goede keuze te kunnen maken voor de school waar ze volgend jaar naar toe willen gaan.

Dit betekent dat de onderstaande activiteiten op Johannes Bosco door gaan!

 1. Workshopmiddag

Volgende week woensdagmiddag 26 januari 2022 wordt er voor uw kind een workshopmiddag georganiseerd. De inschrijving staat nog open t/m zondag 23 januari.

Daarbij geldt i.v.m. de coronasituatie

 • De workshops worden georganiseerd in kleine groepjes.
 • Onze eigen JB-leerlingen zijn deze middag niet op school.
 • Iedereen draagt in de gang een mondkapje. In de aula en bij de workshops mag je mondkapje af.
 • Mocht je coronaklachten hebben of in quarantaine zitten dan kun je helaas niet komen.


2.  Open huis

De open dagen voor u en uw kind zijn op vrijdagavond 11 februari van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdagochtend 12 februari van 10.00 t/m 13.00 uur. U kunt zelf een keuze maken uit:

 1.  JB on Tour! 
  We hebben een opdrachtentour alleen voor groep 8 leerlingen (zonder ouders) gemaakt. De kinderen kunnen in kleine groepjes in de school opdrachten maken volgens een vaste route. We werken dan met tijdsblokken waarvoor u uw kind kunt aanmelden. De kinderen ontvangen op school een ‘Trini-tasje’ met informatie.
 2.  JB on Filmtour! (online) 
  We hebben de opdrachtentour ook op film opgenomen. U kunt dan thuis online samen met uw kind de tour volgen en opdrachten maken. U ontvangt dan vooraf thuis een ‘Trini-tasje’ met daarin de opdrachten.

Inschrijving

U kunt zelf de keuze maken voor welke tour u uw kind wilt inschrijven. Dit kan vanaf donderdag 27 januari via de app of via de website:

1) de tour op school

2) de online filmtour thuis.