28 juni 2022

Johannes Bosco helpt Oekraïne!

Sponsoractie

Onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen

Sinds april volgen twee groepen van in totaal 30 leerlingen het ‘nieuwkomers’-onderwijsprogramma  op Johannes Bosco. We hebben over de opvang en invulling van het onderwijs nauw contact met de gemeente Dijk en Waard en met de andere VO-scholen in de gemeente.

Verdriet

In de lessen is niet alleen ruimte voor het geven van onderwijs, maar ook aandacht voor de mentale gezondheid van deze kinderen. Omgaan met verdriet van wat er in jouw vaderland gebeurt en de spanning over familieleden die zijn achtergebleven, is dagelijks voelbaar in de groep. We zijn blij dat we als school betekenisvol kunnen zijn bij de opvang van deze kinderen.

Sponsoractie: JB helpt Oekraïne

We willen als school de mensen in Oekraïne verder steunen en gaan op 7 en 8 juli a.s. een sponsoractie op Johannes Bosco organiseren. Financiële hulp aan de Oekraïense bevolking is nog steeds hard nodig. De opbrengst van onze sponsoractie gaat naar GIRO 555 – Samen in actie voor Oekraïne. We ondersteunen graag deze campagne van de samenwerkende landelijke hulporganisaties voor dit hele goede doel.

Hoe kun jij helpen? – Giro555 – samenwerkende hulporganisaties

Een klein deel van de opbrengst gaat naar onze eigen Oekraïense leerlingen. We willen ze een onvergetelijk dagje uit geven met een breed activiteitenprogramma in onze gemeente. Een dag waarbij zij hun zorgen even kunnen vergeten.

Opzet Sponsoractie

Voor alle brugklasleerlingen vindt op donderdag 7 juli de sponsoractie plaats op sportpark de Vork. Leerlingen kunnen kiezen uit rondjes hardlopen en/of wandelen  (30 minuten). Er wordt een bedrag per rondje van 400 meter afgesproken met de sponsoren. Daarnaast worden de leerlingen uitgedaagd met een bootcamp-opdracht. Deze opdracht is niet gekoppeld aan de sponsoractiviteit. 

Voor alle leerlingen van leerjaar 2 en 3 vindt op vrijdag 8 juli de sponsoractie plaats op sportpark de Kabel. De sponsoractiviteit wordt gekoppeld aan onze jaarlijkse Triatlon. De  onderdelen zijn zwemmen, lopen en fietsen. Er wordt één totaalbedrag gesponsord voor het afleggen en finishen van de triatlon. Dat bedrag bepaalt de sponsor zelf.

Sponsors gezocht

Volgende week ontvangen de leerlingen een sponsorkaart en kunnen ze hiermee op zoek gaan naar sponsoren bij familie, vrienden, kennissen, buren, bekenden of onbekenden. Hoe meer sponsoren, hoe hoger de opbrengst zal zijn! We wensen uw kind succes met het zoeken naar sponsoren.

Na de activiteit gaan de leerlingen met de sponsorkaart met een betalings-QR-code voor digitaal betalen langs bij de sponsoren om het geld op te halen. Het geld komt binnen bij de Pontis Onderwijsgroep (Trinitas College en Regius College) en zal worden overgemaakt naar giro 555. Contant betalen behoort ook tot de mogelijkheden.

Mocht u vragen hebben over de sponsoractie, dan kunt u contact opnemen met René Appelman, docent LO of met Romy Berkhout, onderwijsassistent.